Συνελήφθησαν 39 άτομα στη Στερεά

Κοινοποίηση στα Social Media

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν (28-11-2018), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης ελέγχθηκαν 843 άτομα, εκ των οποίων 713 ημεδαποί και 130 αλλοδαποί, καθώς και 645 οχήματα.
Προσήχθησαν 81 άτομα, εκ των οποίων 56 ημεδαποί και 25 αλλοδαποί ενώ συνελήφθησαν 39 άτομα, εκ των οποίων 22 ημεδαποί και 17 αλλοδαποί
Κατασχέθηκαν Ποσότητες κάνναβης.
Συνολικά βεβαιώθηκαν 234 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
209 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. (41 για υπερβολική ταχύτητα, 2 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), 3 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 7 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας, 4 για ΚΤΕΟ και 151 λοιπές παραβάσεις), 8 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 12 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, 3 παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού και 2 λοιπές παραβάσεις.