Σύλλογος φίλων θεραπευτικής κάνναβης «ΚΑΝΝΑΒΟΙΩΤΙΑ», στην Λιβαδειά τον Δεκέμβρη ο Γ. Οικονομόπουλος

Κοινοποίηση στα Social Media

Ιδρύθηκε πρόσφατα στη Λιβαδειά ο Σύλλογος φίλων θεραπευτικής κάνναβης Βοιωτίας «ΚΑΝΝΑΒΟΙΩΤΙΑ» με σκοπό την ενημέρωση και ανάδειξη των οικολογικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του φυτού της κάνναβης.

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Στέλιος Καλόγηρου και η πρώτη εκδήλωση του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Λεβαδέων «Χ. Παλαιολόγος» στην Κρύα με θέμα «Θεραπευτική κάνναβις – Ένας παράλληλος δρόμος» και ομιλητή τον γνωστό νευρολόγο ψυχίατρο Γιώργη Οικονομόπουλο.
Σε σχετική ανακοίνωση η διοικούσα επιτροπή του συλλόγου σημειώνει:
«…Είδεν ο Θεός ότι η χλόη, οι θάμνοι και τα δένδρα, που εκάλυψαν όλην την
επιφάνειαν της ξηράς, ήσαν καλά, σκόπιμα και χρήσιμα. Εγινεν εσπέρα,
έγινε πρωί και συνεπληρώθη η τρίτη ημέρα της δημιουργίας…», Γέννεσις 1,13
Φίλες και φίλοι της κάνναβης από την πόλη της Λιβαδειάς και την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, ενώνουμε σήμερα τη φωνή μας μαζί μ’ αυτές των άλλων κανναβιστικών συλλογικοτήτων της χώρας μας, στον αγώνα για την πληροφόρηση και ανάδειξη των οικολογικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων της κάνναβης, στον αγώνα για την αποδαιμονοποίηση και δικαίωση ενός φυτού που για πάνω από 5.500 χρόνια στήριξε την βιοτεχνία, την βιομηχανία και την φαρμακολογία, προστατεύοντας παράλληλα την οικολογική αρμονία και προάγοντας την ιατρική επιστήμη.
Tο έδαφος και το κλίμα της χώρας μας εγγυάται τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής κάνναβης στην παγκόσμια αγορά και την καθιστά όχι απλά ένα σημαντικό οικονομικό εργαλείο, αλλά και τον μοναδικό τελικά δρόμο για την απόδραση της Ελλάδας από την φυλακή των μνημονίων και της οικονομικής εξάρτησης.
Η κάνναβις είναι το μέλλον της βιομηχανίας και η βιομηχανία του μέλλοντος.
1. Βιομηχανική κάνναβις. H κλωστική κάνναβις SATIVA-L μπορεί να συμβάλλει δραστικά στην διαταραγμένη οικολογική ισορροπία του πλανήτη μέσα από τα ανακυκλώσιμα υλικά που παράγει. Είναι η απάντηση στην καμπάνια του ΟΗΕ για τον περιορισμό του πλαστικού, το οποίο στην μορφή που υπάρχει σήμερα αποτελεί μία από τις βασικότερες αιτίες μόλυνσης του οικοσυστήματος. Το πλαστικό που παράγει η κάνναβις είναι οικολογικό και πλήρως ανακυκλώσιμο. Χαρτί για το οποίο απαιτείται η κοπή 4 στρεμμάτων δέντρων, μπορεί να παραχθεί από ½ στρέμμα κάνναβης που είναι ετήσιο φυτό και αντικαθίσταται, μπορεί δε να ανακυκλωθεί μέχρι και 7 φορές. Η πρώτη Βίβλος που τυπώθηκε ήταν σε χαρτί κάνναβης, καθώς και η διακήρυξη ανεξαρτησίας και το πρώτο σύνταγμα των ΗΠΑ το 1787. Τα πανιά και τα σκοινιά στην ναυσιπλοΐα από τον 5ο π.Χ. μέχρι τον 19ο μ.Χ. αιώνα κατασκευάζονταν από ύφασμα κάνναβης, τα έργα του Rembrandt και του Van Gogh ζωγραφίστηκαν πάνω σε καμβά από κάνναβη.
Ο Κροπότκιν σε γράμμα του το 1920 στον Λένιν, λέει. «..οι εξαγωγές του σιταριού, της κάνναβης, του λιναριού, των δερμάτων και των άλλων ειδών που τόσο ανάγκη έχουμε, δεν θα βοηθήσουν τον πληθυσμό..».
Ψωμί από κανναβάλευρο, που ήδη κατασκευάζεται σε ελληνικούς φούρνους, δεν περιέχει γλουτένη, είναι πλούσιο σε Ω3, φώσφορο και μαγνήσιο, περιέχει 29% πλήρη πρωτείνη και πάνω από 40% αδιάλυτες φυτικές ίνες. Το πρώτο σπίτι από ασβεστοκάνναβη χτίστηκε στο Σηάτλ των ΗΠΑ, αλλά και πρόσφατα στην Κρήτη από τον μηχανικό Σπύρο Πανάγο. Κρατάει τις ιδιότητες του φυτού και απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα σε ακτίνα τετραγώνου. Φυτεία κλωστικής κάνναβης έκτασης 2.000 στρεμμάτων καλλιεργούνταν στην Κωπαίδα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘60, την παραγωγή της οποίας αποροφούσε η εταιρία PANOBEL στην Αλίαρτο για την κατασκευή νοβοπάν. Μέσα από την κάνναβη SATIVA-L, ο έλληνας αγρότης θα μπορέσει να βρεί μια περίοπτη θέση στην γεωργική βιομηχανία του 21ου αιώνα και να ατενίσει με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον, μακριά από το άγχος και την ελεημοσύνη των επιδοτήσεων.
2.Φαρμακευτική κάνναβις. Η κάνναβις μέχρι την απαγόρευσή της, υπήρχε σαν συστατικό στο 80% των φαρμάκων. Σήμερα μετά από 80 χρόνια δίωξης και συκοφάντησης, επανέρχεται πανηγυρικά δικαιωμένη στον τομέα της ιατρικής επιστήμης και φαρμακολογίας. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, γλαύκωμα, άσθμα, παιδική επιληψία, Πάρκινσον, ρευματοειδής αρθρίτιδα, καρκίνος του δέρματος, ημικρανία, εγκεφαλοπάθεια, ινομυαλγία καθώς και σε 200 ακόμα περίπου ασθένειες. Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ εξειδικευμένοι γιατροί αλλά και κλινικές υποστηρίζουν την θεραπεία ασθενών με φαρμακευτικό κανναβέλαιο. Το κράτος του Ισραήλ το οποίο στο συγκεκριμένο θέμα σήμερα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από όλα τα υπόλοιπα, πρόσφατα ανακοίνωσε την δαπάνη 2,2 δις δολαρίων σε έρευνα και τεχνολογία για την ιατρική κάνναβη. Κανναβέλαιο CBD για την αντιμετώπιση της παιδικής επιληψίας (seizure) χορηγείται από τον Ιούνιο του 2016 σε βρέφη, στο μεγαλύτερο σε κύρος νοσοκομείο στον κόσμο, το Memorial Hospital της Βοστόνης. Η θεραπευτική κάνναβις ανακτά και πάλι τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα. Αν και δεν είμαστε κρατιστές θεωρούμε ότι την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης καθώς και τα έσοδα από την διάθεσή της σε μια αγορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα πρέπει να αναλάβει το κράτος, στα πρότυπα της Ιταλίας, όπου εκεί την καλλιεργεί ο στρατός, ελέγχοντας την ποιότητα και βάζοντας φρένο στην ασυδοσία της φαρμακοβιομηχανικής μαφίας, γεμίζοντας παράλληλα τα ταμεία της χρεωκοπημένης Ελλάδας. Προτείνουμε το 30% των εσόδων του κράτους από την φαρμακευτική κάνναβη, να διατίθεται στα σχολεία και τα νοσοκομεία της χώρας, στα πρότυπα της πολιτείας Colorado των ΗΠΑ.
Θεωρούμε επίσης αυτονόητη την υποχρέωσή μας να πάρουμε θέση πάνω σ’ ένα θέμα για το οποίο διεξάγεται εδώ και χρόνια μια παγκόσμια συζήτηση και είναι το ζήτημα της ψυχαγωγικής κάνναβης. Συντασσόμαστε λοιπόν απόλυτα με την λογική της πρακτικής εκείνων των κρατών όπως η Ολλανδία, η Ουρουγουάη, αλλά και πρόσφατα ο Καναδάς, όπου η κάνναβις εξισώθηκε νομικά με το αλκοόλ και νομιμοποιήθηκε πλήρως σε όλες της τις μορφές. Σε μελέτη η οποία παρουσιάστηκε το 2007 από τον νευροψυχοφαρμακολόγο David Nutt, πρόεδρο της κρατικής επιτροπής για την χρήση ουσιών της Μ. Βρεττανίας (Advisory Council on the Misuse of Drugs), στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Lancett και η οποία θεωρήθηκε από το National Institute of Drug Abuse, το οποίο είναι αμερικανικό ινστιτούτο και υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, ως η πιο ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη που έγινε ποτέ σε θέματα ουσιών, το αλκοόλ βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας του επιπέδου βλαπτικότητας, ο καπνός στην 8η και η κάνναβις στην 11η, όπως επίσης το αλκοόλ βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας του επιπέδου εθιστικότητας, ενώ η κάνναβις δεν υπάρχει καν στον σχετικό πίνακα !!! Στο αλκοόλ οφείλεται σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 90 % των τροχαίων ατυχημάτων, το 70% των φόνων, 4000 θάνατοι καταγράφονται κάθε χρόνο στην πατρίδα μας με έμμεση η άμεση αιτία την συγκεκριμένη ουσία, 250.000 είναι οι εξαρτημένοι χρήστες από τα οινοπνευματώδη ποτά στην Ελλάδα. Τα ποσοστά της ψυχαγωγικής κάνναβης στις παραπάνω κατηγορίες είναι μηδενικά.
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι 1 στους 5 θανάτους στον πλανήτη οφείλεται στην χρήση του αλκοόλ. Κανένας θάνατος από κάνναβη δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα από την εποχή του Αδάμ και της Εύας.
Δεδομένου λοιπόν ότι το έδαφος και το κλίμα της χώρας μας, φέρνουν την ελληνική κάνναβη σε πλεονεκτική θέση διεθνώς, όσον αφορά την εμπορική της αξία σε περίπτωση που το ελληνικό κράτος εμπλακεί στην καλλιέργεια και διάθεσή της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τότε τα έσοδα που θα προκύψουν θα υπερκαλύψουν τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας και θα επαναφέρουν την ελπίδα και το χαμόγελο στο πρόσωπο του ταλαιπωρημένου μας λαού και την προοπτική ξανά στη ζωή του. Αυτός είναι και ο ρεαλιστικός μονόδρομος που μπορεί και πρέπει να βαδίσει η πατρίδα μας, στην έξοδο προς την οικονομική και εθνική της ανεξαρτησία.
Πιστεύουμε στην αειφορία, στην οικολογική ισορροπία, στην αποανάπτυξη, στην αυτάρκεια, στην βιωματική σχέση μεταξύ των ανθρώπων και στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Είμαστε ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις και πρώτα απ’ όλα αυτήν της ψηφιακής νιρβάνα που προωθείται από τις αόρατες ελίτ του παγκόσμιου κράτους και η οποία καταστρέφει με το διαδικτυακό δηλητήριο της εικονικότητας και της παθητικότητας τις ανθρώπινες σχέσεις, τη γλώσσα, την ιστορική μνήμη και την πολιτική συνείδηση κατασκευάζοντας τον χαρούμενο σκλάβο, τον άνθρωπο που θα αρέσκεται στην υποτέλεια. Αντιστεκόμαστε στην καπιταλιστική λαίλαπα που καθημερινά πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται το ανθρώπινο είδος. Στο εκβιαστικό δίλλημά τους «κιβωτός η πνιγμός» εμείς απαντάμε: Θα γίνουμε η βροχή.
Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις συζητήσεις και παρεμβάσεις από τον σύλλογό μας με σκοπό την ενημέρωση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Ενώστε τη φωνή σας με την δική μας, στηρίξτε τις δράσεις μας, διαδώστε την πρωτοβουλία μας.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΥΜΑ.