Περιφερειακό μπλόκο αγροτών στο Κάστρο (video-foto).

Κοινοποίηση στα Social Media

mploko-kastroΧωρίς να απειληθούν επεισόδια αγρότες από τον Ορχομενό, τη Θήβα, τη Λοκρίδα, τις Λιβανάτες και τη Λαμία έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Κάστρου για περίπου μισή ώρα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διοχετευόταν στους παρακαμπτηρίους της περιοχής χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι διερχόμενοι οδηγοί ενώ για αρκετή ώρα οι συγκεντρωμένοι αγρότες΄, σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές,  επέτρεψαν την κυκλοφορία σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, για να μοιράσουν αγροτικά προιόντα και ενημερωτικά φυλλάδια σε οδηγούς και επιβαίνοντες.

Οι Στερεοελλαδίτες επιμένουν στην σκληρή γραμμή των “ειρηνικών” μπλόκων της Εθνικής  και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους που παραμένουν το κόστος παραγωγής, το φθηνό πετρέλαιο και το φθηνό ρεύμα, για να μπορέσουν, όπως υποστηρίζουν, να μπουν στη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Στο πλευρό τους οι αγρότες είχαν και αυτή τη φορά τους Δημάρχους Ορχομενού, Λιβαδειάς και Λοκρών, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς ενώ το παρών έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

Ορχομενός, Λοκρίδα, Λαμία και Λιβανάτες μέσω των εκπροσώπων τους υπερασπίστηκαν την άποψη οτι οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν και μάλιστα να κλιμακωθούν μέχρι η κυβέρνηση να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να στέκεται αδιάλλακτη απέναντι στη παραγωγική βάση της χώρας.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Θήβας ο οποίος διαπίστωσε οτι ο αγώνας έχασε κάθε διαπραγματευτικό του χαρτί και βαίνει προς το τέλος του.

kin7kin6kin5kin4kin3kin2kin1