Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με συμπρωταγωνιστή την Π. Ε. Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Η ελπίδα έγινε φέτος η «σπίθα της έμπνευσης» για το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε.

Πλείστα μηνύματα αισιοδοξίας πλημμύρισαν το κοινό στην πρώτη επίσημη εκδήλωση για το 2018.

Οκτώβρης, μήνας ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο, μήνας κατά του φόβου για τον καρκίνο του μαστού, μήνας όπου και η Βοιωτία φέτος ενώθηκε με την μεγάλη αλυσίδα των πόλεων που αποφάσισαν να στείλουν ένα πλατύ κοινωνικό μήνυμα μέσα από την συμβολική φωταγώγηση με ροζ χρώμα – το χρώμα της ελπίδας – χαρακτηριστικών κτηρίων του τόπου τους, όπως πολύ εύστοχα επιλέχθηκε το ρολόι της πόλης της Λιβαδειάς και το Διοικητήριο Βοιωτίας. 

Μ` αυτό το κοινωνικό μήνυμα – στο οποίο πρωταγωνίστριες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και η Πρόεδρος της Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς ξεκίνησε φέτος η πρώτη επίσημη εκδήλωση για το 2018 – 2019 του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο κατάμεστο και αυτή τη φορά αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Βοιωτίας, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 4 Νοεμβρίου 2018.

Παρών πάντοτε σ` αυτή τους την εναρκτήρια θεματική εκδήλωση και πάλι ο Σεβασμιώτατος κκ. Γεώργιος και η συνοδεία του για τον καθιερωμένο αγιασμό, πλαισιωμένος απ` όλο του δραστήριο ΔΣ, καθώς και για ένα χαιρετισμό που πάντοτε αγαλλιάζει τις ψυχές μας.Κι ` ύστερα η σειρά της οικοδέσποινας, αυτής της αστείρευτης γυναίκας, της κας Στέλλας Ταπανλή, η οποία αφιέρωσε μάλιστα αυτή τη βραδιά στον Λειβαδίτη κ. Θανάση Φρυγανά, που δίνει το δικό του προσωπικό αγώνα.

Μια βραδιά, λοιπόν, φτιαγμένη για να μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και τι καλύτερο από τον από τον καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Βασίλη Καραποστόλη, ο οποίος μας μίλησε με με θέμα: «Η μεγάλη σημασία του Θάρρους για τον άνθρωπο του καιρού μας». Τον κ. Καραποστόλη προλόγισε η Αντιπρόεδρος κα Βάσω Φιλοσοφοπούλου.

Με τον εύγλωττο ύφος και λόγο του Πανεπιστημιακού Καθηγητή στο ΕΚΠΑ , στο τμήμα Πολιτισμού και Επικοινωνίας , ο οποίος τόνισε μέσα από την ομιλία του τη σημασία του θάρρους και όχι του θράσους,  για τον άνθρωπο του καιρού μας , τον επαναπροσδιορισμό των αξιών και  της εντιμότητας.

Βραδιά ελπίδας και μηνύματα μέσω του χορού, μιας χορογραφίας από την καθηγήτρια χορού κα Άννα Αθανασιάδου η οποία ζωγράφισε με τις εικόνες, ψιθυρίζοντας λέξεις, υφαίνοντας όνειρα για τις γυναίκες, που παλεύουν να κερδίσουν τη ζωή. Μαζί της χόρεψε η Ηλέκτρα Αρβανίτη…

Η Ντομένικα Ρέγκου , μια καταξιωμένη ερμηνεύτρια μας μετέφερε με το τραγούδι της  σε φωνές γυναικών που αγαπήσαμε τόσο στο εξωτερικό όσο και στην χώρα μας.

Αρκεί να είμαστε ικανοί να ελπίζουμε!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κέρασμα και ευχές από τις κυρίες του Δ.Σ.

και τις εθελόντριες για καλή επιτυχία στο πρόγραμμα του παραρτήματος Λιβαδειάς.

 

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λιβαδειάς.