Η αυτοδοιικητική και ενωτική απάντηση, της Φ. Παπαθωμά, στην κομματική απόφαση βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Κοινοποίηση στα Social Media

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή όπου σε μεγάλο βαθμό στις εθνικές εκλογές (είτε αυτές διεξαχθούν στην ώρα τους είτε νωρίτερα) θα κριθεί το μέλλον του, πολλά θα κριθούν όχι δυστυχώς από την πολιτική του παρουσία αλλά από το εκλογικό ποσοστό, αν θα είναι διψήφιο ή μονοψήφιο και πάντα σε σχέση με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία  το ΠΑΣΟΚ είναι εύκολα κατανοητό ότι δεν έχει περιθώρια για διαγραφές, δεν μπορεί να διώχνει κόσμο και στελέχη που τολμούν ακόμα και σήμερα να δηλώνουν την πολιτική τους ταυτότητα, πολύ δε περισσότερο όταν οι όποιες διαφωνίες δεν πηγάζουν από διαφορετικές απόψεις αλλά καθαρά από φιλοδοξίες που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν να κάνουν με την αυτοδιοίκηση όπως ορισμένοι έντεχνα προσπαθούν να παρουσιάσουν.

Σε ένα τέτοιο “κάδρο” λογικό είναι να προκαλεί έντονους προβληματισμούς η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής για ανάκληση της ιδιότητας μέλους της Φανής Παπαθωμά με αφορμή την απόφασή της να προχωρήσει στην Περιφέρεια Στερεάς με την αυτοδιοικητική ομάδα στην οποία ήδη συμμετέχει -με επικεφαλής τον Φάνη Σπανό, (ο οποίος έλαβε την στήριξη της Ν.Δ), αφού ο νυν επικεφαλής και Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων- και όχι με την Κατερίνα Μπατζελή που αποτελεί την επίσημη κομματική  υποψηφιότητα της παράταξης.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που στο πλαίσιο των προσπαθειών για έξοδο από την κρίση, παράλληλα διανύουμε δρόμους συνεργασιών τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών που πρώτες αυτές κατανόησαν την αναγκαιότητα μιας πορείας βασισμένης σε κοινά χαρακτηριστικά μακριά από την πόλωση του παρελθόντος.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται και άλλα ερωτήματα για την κίνηση αυτή του ΚΙΝΑΛ αφού πλέον ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε και το «Κίνημα Αλλαγής» τώρα την ίδια τακτική πρέπει να ακολουθήσει με σειρά αυτοδιοικητικών στελεχών που δεν θα συνταχθούν στην επίσημη «γραμμή».

Σε ότι αφορά μάλιστα στην Βοιωτία αυτά συντελούνται όταν η παράταξη μέσω «τιτάνιων» προσπαθειών συσπείρωσης διεκδικεί την τρίτη Βουλευτική έδρα που σήμερα κατέχει η «Χ.Α».

Μια προοπτική στην οποία ορθώνονται τείχη που μπορεί να καταστούν ανυπέρβλητα με τις όποιες διαγραφές, ανακλήσεις, ανατολές κομματικής ιδιότητας ή διχαστικές λογικές σε έναν πολιτικό χώρο που όπως είπαμε δίνει αγώνα για διψήφιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές.

Ευτυχώς που σε αυτές τις εξελίξεις η κ. Παπαθωμά να θυμίσουμε απάντησε ενωτικά και αυτοδιοικητικά:

«Η συμμετοχή μου, για ακόμη μία φορά, σ΄ ένα αυτοδιοικητικό συνδυασμό με συνθετικό χαρακτήρα αποτελεί για μένα φυσική συνέχεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας. Μιας πορείας που προτάσσει τη συνεργασία, την ενότητα και τη συνεννόηση, χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις.  Κανένα πρόσωπο δε μπορεί να διαγράψει τις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά που πορεύτηκα και πορεύομαι ως σήμερα», τόνισε η κ. Παπαθωμά.

Και πρόσθεσε: «Οι ζωές δε διαγράφονται. Οι αγώνες δε διαγράφονται. Αλλά κυρίως, τα προβλήματα των πολιτών, δεν ξεπερνιούνται με διαγραφές προσώπων. Μέσα μου έχω και θα έχω πάντοτε το ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών αγώνων, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, το ΠΑΣΟΚ των πολιτικών υπερβάσεων».

Παράλληλα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική ανασφάλεια οποιουδήποτε επίδοξου υποψηφίου και μας αποδεικνύει καθημερινά ότι οι μοναχικοί δρόμοι στην αυτοδιοίκηση οδηγούν σε πολιτικά αδιέξοδα».

Καταλήγοντας αφού ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους», υπογράμμισε: «Από την πλευρά μου, θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Βοιωτίας με συνέπεια και αξιοπρέπεια και με μια ομάδα που από το 2014 αποφάσισε ότι θα πάει κόντρα σε όλα αυτά που μας χωρίζουν. Με μία ομάδα που με το έργο της και τη σύνθεση των δυνάμεων της κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Στερεάς, πέρα και πάνω από την πολιτική ταυτότητα του καθενός».