“Της κακομοίρας” συνέχεια…

Κοινοποίηση στα Social Media

Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που όπως οι ίδιοι λένε έχουν «τις πολιτικές διαφωνίες με τον Michalis Raptis», ένα «μαϊμού» προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  αλλά παράλληλα σημειώνουν ότι δεν μπορούν να αμφισβητήσουν «πολλαπλές πληροφορίες που έχει δώσει μέσω του τοίχου του, για τα κακώς κείμενα σε Δήμο και πολιτική ζωή της πόλης μας!».

Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να γίνεται εμπόδιο για σωστή ανάγνωση σχολίων άλλων έγκυρων μέσων διαδικτυακών ενημέρωσης.

Σε ανάρτησή μας με τίτλο «Της κακομοίρας» στη Ν.Δ. σημειώναμε μεταξύ άλλων: «Σύγχρονοι “δαίμονες” του πληκτρολογίου, με τη βοήθεια των παλιών του τυπογραφείου, “καθαρίζουν” το πολιτικό τοπίο για να εξυπηρετήσουν αυτοδιοικητικό “συνοικέσιο”, ισάξιο του πασίγνωστου, στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές οθόνες, “μπακαλόγατου”. Στόχος των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων είναι, ενδιαφερόμενοι να “καούν”, σίγουροι υποψήφιοι να μεταπηδήσουν στο 2ο βαθμό και να αλλάξουν επικεφαλής “Λαϊκών” παρατάξεων».

Πιο απλά δηλαδή το σχόλιο στιγματίζει δημοσιεύματα σε «Ράπτιδες», «Ραπτομηχανές» και «φωνές»  της Βοιωτίας, που άλλα άμεσα και άλλα έμμεσα, στόχο έχουν και τις «Λαϊκές» παρατάξεις, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το σχόλιο.

Όσοι δεν τα έχουν διαβάσει ας σπεύσουν να τα διαβάσουν πριν τα «μαϊμού» προφίλ τα «κατεβάσουν» κάτι που άλλωστε το συνηθίζουν, πολύ δε περισσότερο τώρα που προκλήθηκε αντίδραση.

Ορισμένοι όμως για άγνωστο λόγο αντί να στραφούν προς εκείνους που σε ειδικές «ραπτομηχανές» εξ υφαίνουν τα σενάρια στρέφονται κατά εκείνων που τα αποκαλύπτουν.

Οι δημοσιογράφοι λοιπόν συκοφαντούν και όχι ορισμένα -γνωστά πλέον κέντρα- που ασκούν πολιτική εξυπηρετώντας προσωπικούς σχεδιασμούς σε ανώνυμα κυρίως προφίλ με fake news.

Όταν ξεκάθαρα το δημοσίευμα που κάναμε αποκαλύπτει τακτική αποδόμησης της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Λιβαδειά, που απεργάζονται ορισμένοι πολιτικοιδεολογικοί «θολούρες», μέσω των ανώνυμων προφίλ και των ιστοσελίδων που ειδικεύονται στην “κοπτοραπτική” πληροφοριών,  ο συγκεκριμένος σύμβουλος δείχνει να εμπιστεύεται τις «ραπτομηχανές».

Ωστόσο στον καλόπιστο αναγνώστη είναι ξεκάθαρο ότι το άρθρο, δεν εμπεριέχει κανένα συκοφαντικό στοιχείο αλλά απλά, μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ένα στρατηγικό σχέδιο του οποίου βασικός στόχος είναι και η αποδόμηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Λιβαδειά.

Κατά τα άλλα…