Όχι στις πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του Δημόσιου Σχολείου

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης των εργαζομένων με ή χωρίς μνημονιακό μανδύα συνεχίζονται, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών (5 Οκτωβρίου) και προσθέτει: «Το ίδιο και οι πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του Δημόσιου Σχολείου».
Όπως σημειώνουν εκ μέρους της Ε.Γ. του Τμήματος ο Πρόεδρος Χρήστος Δαμιανίδης και ο Γραμματέας Νίκος Μπούρας «η κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό παραπέμπεται για μια ακόμη φορά ως επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη».
Η Ε.Γ. του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας δήλωσε επίσης στο πλευρό τον εκπαιδευτικών που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου τονίζοντας ότι ο αγώνας όλων των εκπαιδευτικών για την ανατροπή των πολιτικών της υποβάθμισης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδότησε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
Τα κεντρικά αιτήματα των εκπαιδευτικών ήταν:
■ 14χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο
■ Ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών
■ Αμεση κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης σε διδακτικό προσωπικό με μόνιμους εκπαιδευτικούς
■ Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών
■ Αύξηση δαπανών για την Παιδεία
■ Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς των εκπαιδευτικών