“Μετωπική” ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας και ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση στα Social Media

Μια ανάρτηση της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την Οργάνωση για «προσβολή της δημοκρατική παράδοση της Βοιωτίας» κάνοντας λόγο για «εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση».

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτηση στο fb η ΟΝΝΕΔ έγραψε: «Σαν σήμερα στις 29/8/1949 τελειώνει, με την νίκη του στρατού μας, μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας, που Έλληνες πολέμησαν Έλληνες αδερφούς υπό την ιδεολογικοπολιτική καθοδήγηση του ΚΚΕ και Σλάβων συμμάχων του από τις γειτονικές νεοσύστατες Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρίας και Αλβανίας. 69 χρόνια μετά, οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες του Έθνους για Δημοκρατία & Ανεξαρτησία αλλά και να προασπίζουμε την Ενότητα και την Ειρήνη, θεμέλιους λίθους της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος μας». Παράλληλα ανάρτησε και φωτογραφία έναν τοίχο που έγραφε: «Στο Βίτσι και στο Γράμμο νίκησε η Ελλάδα».
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας που σε ανακοίνωσή του τόνισε: Μια λαϊκή παροιμία λέει. «Με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις». Τα «παιδιά» μαθαίνουν από τους μεγάλους. Το πνεύμα των Γεωργιάδηδων και των Βορίδηδων μεταλαμπαδεύτηκε στους νέους της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας. Από κοντά και ο αρχηγός της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης. Οι εμφυλιοπολεμικές και μισαλλόδοξες κραυγές δείχνουν καθαρά στο λαό της Βοιωτίας αλλά και ολόκληρης της χώρας τον προσανατολισμό της παράταξης της Ν.Δ..
Θεωρούμε ότι στην παράταξή τους υπάρχουν και υγιείς δυνάμεις. Όμως πότε θα αντιδράσουν απέναντι σε αυτό τον κατήφορο; Μήπως θεωρούν πως δεν τους αφορά; Εάν ναι, τότε είναι συνένοχοι.
Η Βοιωτία μέσα από την ανακοίνωση που υπογράφει η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας προσβάλλεται βάναυσα, αφού έχει τη δική της δημοκρατική παράδοση. Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων αλλά και των θεσμών της Βοιωτίας να καταδικάσουν την προσπάθεια δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος στην περιοχή».