Συλλήψεις και προσαγωγές στα αγροτικά μπλόκα Σερρών και Κορινθίας

Κοινοποίηση στα Social Media

silipseis-agrΕπεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στα αγροτικά μπλόκα των Σερρών και στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό και απωθήθηκαν από την αστυνομία, που προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές.

Στις Σέρρες, ένταση προκλήθηκε μετά το κλείσιμο του τμήματος της Εγνατίας Οδού πάνω από τη γέφυρα των Κερδυλλίων. Στο σημείο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις απωθώντας τους αγρότες και ξαναδίνοντας την οδό στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Στρατή, «οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα Κερδύλλια, έκαναν και χρήση χημικών για να διαλύσουν το αγροτικό μπλόκο».

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων αγροτών, που οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νιγρίτας, έξω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί αγρότες της περιοχής σε ένδειξη συμπαράστασης.

Παράλληλα στο αγροτικό μπλόκο, στη διασταύρωση του Λευκώνα αγρότες συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης και να κλείσουν πεζή την εθνική οδό Σερρών – Προμαχώνα.

Στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση δακρυγόνων και απώθησαν τους αγρότες, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, οι αγρότες παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους επιτηρούν.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή : Hellas News