Αυτό θα πει θερμό καλοκαίρι…

Κοινοποίηση στα Social Media

Το εκλογικό σώμα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, έχει διαχωρίσει πλήρως στη συνείδησή του, τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τις Εθνικές εκλογές.

Το εκλογικό σώμα γνωρίζει, τις πολιτικές δυνάμεις που θα επιχειρήσουν εμφανώς ή αφανώς να προσεταιριστούν πρόσωπα της αυτοδιοίκησης για για την εξυπηρέτηση του σχεδιασμού τους στις Εθνικές εκλογές αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που μέσα από τα κόμματα έχουν καθορίσει εν πολλοίς ή καθορίζουν τις εξελίξεις στη χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εκλογικό σώμα, τους πολίτες.

Με λίγα λόγια τα κριτήρια της ψήφου του πολίτη -και ορθώς- είναι διαφορετικά.

Απόδειξη οι τελευταίες περιφερειακές εκλογές στη Στερεά όπου ο βουλευτής υποψήφιος από την Εύβοια και τότε σκιώδης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ηττήθηκε από τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, όταν μάλιστα η ΝΔ κατέρρεε και σχεδίαζε την αριστερή “παρένθεση” Τσίπρα στην εξουσία.

Ο σχεδιασμός

Ο κατά πολλούς αυτοδιοικητικός “οδοστρωτήρας” Κώστας Μπακογιάννης, για τους δικού του λόγους, γνωστούς ωστόσο στο πανελλήνιο, επιλέγει το Δήμο Αθηναίων για τις εκλογές του 2019.

Αυτό επιτάσσει ο αρχικός σχεδιασμός του ψηλού, όπως πολλοί αποκαλούν τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.
Η Αθήνα να είναι το επόμενο και τελικό στάδιο της προετοιμασίας του, με μότο το πολιτεύεστε “από τα κάτω προς τα πάνω” , για το μεγάλο, κρίσιμο άλμα του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η απόφαση αυτή όμως, ωθεί την περιφέρεια Στερεάς με ανοιχτά όλα τα καυτά ζητήματα που την απασχολούν, σε παλιούς μικροκομματικούς, αυστηρούς υπολογισμούς, ελλείψει προσώπων του πολιτικού εκτοπίσματος Μπακογιάννη, που και ο Κλεισθένης ακόμη, ίσως να μην εμπόδιζε τη νίκη του στην περιφέρεια από την πρώτη Κυριακή.

Οι φερόμενοι υποψήφιοι 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας ένα βελούδινο διαζύγιο με το Δήμαρχο Σκύρου, ρίχνει ήδη στη μάχη των περιφερειακών εκλογών στη Στερεά το Γ.Γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και πρώην δήμαρχο Χαλκίδας Δημήτρη Αναγνωστάκη, η ΝΔ “παίζει” μπάλα στο ίδιο γήπεδο διαρρέοντας το όνομα του βουλευτή και πρώην υπουργού Σίμου Κεδίκογλου τον οποίο μάλιστα πιέζει αφόρητα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) κατεβάζει την Κατερίνα Μπατζελή πρώην ευρωβουλευτή, πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή.
Ομολογουμένως βαριά ονόματα, με κύρος, τα οποία σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, θα περιοριστούν στις σκληρές κομματικές γραμμές και θα σκοντάψουν εν τέλει στον Κλεισθένη ακόμη και σε ενδεχόμενο συνεργασιών.

Την ίδια στιγμή, επιτελείς του Κώστα Μπακογιάννη με τις ευλογίες του και για ευνόητους λόγους φέρονται να διεκδικούν Δήμους της Στερεάς και ορισμένοι εξ αυτών την περιφέρεια.
Δημοσιεύματα προερχόμενα από το νομό Φθιώτιδας θέλουν τον Κώστα Μπακογιάννη να μην έχει εγκαταλείψει και το σχέδιο της διαδοχής στη Στερεά, μέσω ενός στενού συνεργάτη του, με σοβαρά ερείσματα σε Ευρυτανία, Φωκίδα, Εύβοια και Βοιωτία (νομός βαρόμετρο για τις περιφερειακές εκλογές), ο οποίος μάλιστα δύναται να συσπειρώσει μεγάλο μέρος του υφιστάμενου συνδυασμού Μπακογιάννη, διεκδικώντας με αξιώσεις την περιφέρεια Στερεάς.

Αυτό θα πει θερμό καλοκαίρι…