Την θλίψη τους για το πρόσφατο θάνατο του 4χρονου στη Θήβα εξέφρασαν το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ΔΟΜ

Κοινοποίηση στα Social Media

Τη βαθύτατη θλίψη του κι οδύνη, εξέφρασε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για το τραγικό συμβάν στη Θήβα, όπου ένα τετράχρονο αγοράκι, που διέμενε στο κέντρο φιλοξενίας, βρέθηκε νεκρό.

Πιο συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού- Μακεδονικού πρακτορείου Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρουν: «Πρόκειται για ένα πραγματικό τραγικό συμβάν. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προς την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και διαβεβαιώνει ότι θα συμβάλλει από την πλευρά του με κάθε τρόπο προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να εξακριβώσουν με ακρίβεια και με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τα πραγματικά περιστατικά του τραγικού συμβάντος».
Να θυμίσουμε οτι το 4 ετών ιρακινής υπηκοότητας παιδί αναζητούσε η οικογένειά του από νωρίς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Τελικά βρέθηκε νεκρό μέσα σε δεξαμενή με λύματα, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του κέντρου φιλοξενίας, κοντά στο στρατόπεδο της Θήβας.
Γύρω στις 11:00 το βράδυ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θήβας, που έσπευσε στο σημείο μαζί με ειδικό όχημα για να τραβήξει τα λύματα.
Αργότερα από τη Λαμία ξεκίνησε και η 7η ΕΜΑΚ για να συνδράμει, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού την ώρα που έφτανε στο κέντρο φιλοξενίας, είχαν καταφέρει να βγάλουν από το βόθρο το παιδί, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκατοντάδες άτομα άρχισαν να φωνάζουν και να θρηνούν, ενώ υπήρξε και μεγάλη ένταση στο σημείο, επειδή οι πρόσφυγες αρνούνταν να παραδώσουν το άψυχο σώμα του παιδιού στο ΕΚΑΒ. Στο σημείο έφτασε και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, όπου μετά από αρκετή ώρα μεγάλης έντασης τα πράγματα ηρέμησαν.
Τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην οικογένεια του αγοριού που έχασε τη ζωή του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα.
Στην ανακοίνωσή του ο ΔΟΜ αναφέρει πως «το αγόρι που βρέθηκε νεκρό σε φρεάτιο, καταγόταν από το Ιράκ και είχε φτάσει στο κέντρο φιλοξενίας λίγες ημέρες νωρίτερα. Το συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας (18/06), λίγες ώρες μετά τη δήλωση εξαφάνισης του παιδιού από την οικογένειά του».
Παράλληλα, τονίζει ότι το Προσωπικό του ΔΟΜ και εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσαν το «παρών» στη δομή φιλοξενίας από την αρχή του συμβάντος, σε συνεργασία με τον δήμο Θήβας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις υπηρεσίες Υγείας και την Ελληνική Αστυνομία.
«Ομάδα ψυχολόγων και διαπολιτισμικών μεσολαβητών βρέθηκαν στη Θήβα για να υποστηρίξουν την οικογένεια και τον υπόλοιπο πληθυσμό. Οι ελληνικές αρχές διεξάγουν έρευνα», καταλήγει η ανακοίνωση.