Απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα καθώς και φορολόγηση του πλούτου προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση στα Social Media

syrizalivΤις θέσεις του για το φορολογικό που βασίζονται σε ένα απλό, δίκαιο και σταθερό σύστημα καθώς και στη φορολόγηση του πλούτου ανάπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ε. Λιβαδειάς στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας με κύριο ομιλητή τον βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή.

Σχετικά με το φορολογικό της κυβέρνησης ο κ. Γελαλής είπε μεταξύ άλλων ότι «κινείται στην κατεύθυνση είσπραξης 3,2 δις σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας» και πρόσθεσε πως αν και δεν πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο ωστόσο «δίνεται η κατεύθυνση της περαιτέρω συρρίκνωσης των εισοδημάτων, της περαιτέρω φορολόγησης των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων».

Απέναντι σε αυτή την πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ «προτείνει ένα φορολογικό που από τη μια μεριά να διευρύνει την φορολογική βάση και από τη άλλη να απαλλάσσει, να διευκολύνει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και αντίστοιχα να φορολογεί τον μεγάλο πλούτο, ένα φορολογικό σύστημα απλό και σταθερό» αλλά και με συγκεκριμένα κρατήρα.

«Θέλουμε να φορολογηθεί ο πλούτος και από εκεί θα βρεθούν χρήματα για την ανόρθωση της οικονομίας», κατέληξε ο κ. Γελαλής.

Όσον αφορά στο θέμα με την κριτική που άσκησε η βουλευτής Σοφία Σακοράφα προς τον Αλέξη Τσίπρα, δεν θέλησε προχωρήσει σε σχολιασμό σημείωσε ωστόσο ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις που όμως δεν επηρεάζουν την γραμμή του κόμματος.

Σχετικά με τα πρόσφατα ταξίδια του Α. Τσίπρα στο εξωτερικό, δήλωσε ότι είναι μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η πραγματική κατάσταση της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και παράλληλα να παρουσιαστούν και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση όπως σημείωσε από την πλευρά της Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ο Νίκος Θηβαίος εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης «μιας σειράς θεματικών παρεμβάσεων με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης όπως αυτή τα παρουσιάζει με μασημένα λόγια αλλά με ξεκάθαρη κατεύθυνση».

Παράλληλα ο κ. Θηβαίος τόνισε η «αυτή η καταστροφική κυβέρνηση αυτή πρέπει να φεύγει για να μπορέσει ο τόπος να ανακάμψει, να μπορέσει ο εργαζόμενος να πάρει μια ανάσα και τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν με τον πιο δίκαιο τρόπο προκειμένου να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».