Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται σε συνεχή αναβρασμό μπροστά και στις νέες περικοπές των συντάξεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να πετύχει το υπερπλεόνασμα, το «ματωμένο πλεόνασμα» όπως συνηθίζεται να λέγεται, που κατά τους σχεδιασμούς της θα πείσει τους «επενδυτές» ότι, στην Ελλάδα, είναι εξασφαλισμένη η κερδοφορία τους.

Οι νέες περικοπές, που κρύβονται πίσω από την παραπλανητική ορολογία «επανυπολογισμός συντάξεων», παρά το γεγονός ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές, όπως και ολόκληρος ο περιβόητος «νόμος κατρούγκαλου», αφορούν την μείωση, μέχρι πλήρους εξαφάνισης, των επικουρικών συντάξεων καθώς και των λεγόμενων «προσωπικών διαφορών» και την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Από πάνω, έρχεται και η εφάπαξ φορολόγηση των αναδρομικών επιστροφών των παράνομων παρακρατήσεων που τις ξαναπαίρνει πίσω.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, στην πραγματικότητα προσφέρει στους δανειστές, την έναρξη ένα χρόνο νωρίτερα, των περικοπών στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου, που θα έκανε «με πόνο ψυχής» το 2020, σε αντάλαγμα κάποιες θολές υποσχέσεις για ευνοική ρύθμιση του χρέους.

Όλα αυτά βέβαια πάνω στις παλιότερες περικοπές και στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Όπως στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στη Κεντρική Πλατεία.

Η κινητοποίηση είχε προετοιμαστεί κατάλληλα από την Συντονιστκή Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑΔημοσίουΟΑΕΕ, με ανακοινώσεις, περιοδίες σε χώρους συνταξιούχων, λαικές αγορές και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.

Θα αγωνιζόμαστε συνέχεια μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας και να επιστραφούν όσα μας έχουν κλέψει τόνισαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπιώτης και ο Χρήστος Αναγνώστου.

Η προσέλευση και ο παλμός ήταν πρωτοφανής και οι συνταξιούχοι μαχητικά διέδωσαν τα αιτήματά τους, μέσω των εκπροσώπων τους στη συγκέντρωση αλλά και μέσω των συνθημάτων στην πορεία στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, που ακολούθησε.