Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε  τη συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία την Τρίτη

1η  Μάη 2018, ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Δέκα χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης, η εργατική τάξη στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Εννέα χρόνια φρικαλέων μέτρων λιτότητας, ανεργίας και φτώχειας, βασάνων και θυσιών του εργαζόμενου λαού και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της οικονομικής ανάκαμψης για να σωθούν οι τράπεζες και μια χούφτα βιομηχάνων. Δέκα  χρόνια προδοσίας των αγώνων, από τους γραφειοκράτες των συνδικάτων και τους επαγγελματίες εμπόρους ονείρων της συμβιβασμένης αριστεράς, όχι μόνο δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις όρους διαβίωσης, αλλά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε νέα σκληρότερα μέτρα που προκαταβολικά θα νομοθετήσει η κυβέρνηση κατ επιταγή του κουαρτέτου.

Ξεπούλημα παραγωγικών δομών και υπηρεσιών, λιμανιών, αεροδρομίων, ξεπούλημα της ΔΕΗ και αυξήσεις στο ρεύμα, ξεπούλημα στην ΕΥΔΑΠ και αυξήσεις στο νερό, ξεπούλημα των μεταφορών και αυξήσεις στα εισιτήρια. Η διάλυση του ασφαλιστικού με ακόμη σκληρότερα μέτρα αύξηση των χρόνων δουλειάς, μειώσεις των συντελεστών αναπλήρωσης, περικοπές στις ήδη πενιχρές συντάξεις. Διάλυση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και περικοπές στους μισθούς όσων έχουν ακόμη δουλειά. Όλα αυτά εντάσσονται στην λογική να εξασφαλίσουν δανδισμό για την “εξυπηρέτηση του χρέους” και τη αναχρηματοδότηση των τραπεζών.

Αλλά συνάδελφοι τα νέα δάνεια, δεν πρόκειται να βάλουν σε λειτουργιά την κατεστραμμένη παραγωγή προς όφελος των εργαζομένων μαζών, δεν μπορούν να μας δώσουν ελπίδα. Αυτό που κάνουν είναι να σφίγγουν την θηλιά στον λαιμό το δικό μας και των παιδιών μας. Στόχο έχουν να αυξήσουν με την βοήθεια του κράτους τον έλεγχο στην κοινωνία, προς όφελος του διεθνούς και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου. Τελικά επίδικο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους “θεσμούς”, δεν είναι η ζωή αλλά ο θάνατος του λαού.

Στην Ελλάδα το σταυροδρόμι με τους χιλιάδες καταδιωγμένους πρόσφυγες, τα εκατομμύρια ανέργους, την Ελλάδα με τις εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένες οικογένειες από την κρίση και τους πολέμους, η φετινή πρωτομαγιά δεν πρέπει να είναι μόνο μια ημέρα μνήμης, αλλά μια ημέρα δέσμευσης για την αναζήτηση του τρόπο που θα οργανώσουμε την πάλη για να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στην ζωή.

Η ζωντανή ιστορία που γράφεται αυτή την περίοδο θέτει σε κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο και άνεργο, ντόπιο ή μετανάστη, το καθήκον της αναζήτησης αυτής της προοπτικής που θα πρέπει να αναζητηθεί από την τάξη μας βγάζοντας τα μαθήματα από τους αγώνες (παλαιούς αλλά και πρόσφατους, νικηφόρους η προσωρινά χαμένους) που έχει δώσει.

     ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ 24ωρη  ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση την ΤΡΙΤΗ 1η  ΜΑΗ 2018  και

     ώρα 10.00΄το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                         ΖΗΤΩ  Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ