Στουρνάρας και Βρούτσης τρέχουν να μαζέψουν την γκάφα Μέργου που δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός (video).

Κοινοποίηση στα Social Media

mergosΗ δήλωση από το στόμα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός προκάλεσε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης να αναγκαστούν να επέμβουν για να σώσουν ότι σώζεται!

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, αγνοώντας πως άνθρωποι καθημερινά αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν τα βασικά για να ζήσουν, δήλωσε πως “στην Ελλάδα το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας”.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως για τον κ. Μέργο είναι πολλά τα 586 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός σήμερα για τους άνω των 25, ενώ για τους κάτω των 25 ετών συρρικνώνεται στα 511 ευρώ.

Μετά το σάλο που προκάλεσε αυτή η δήλωση το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να κάνει διευκρινίσεις αδειάζοντας ουσιαστικά τον κ. Μέργο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “στο συγκεκριμένο συνέδριο – όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού”.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε εσπευσμένα και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως στην Ελλάδα είναι ούτως η άλλως χαμηλός και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν τίθεται θέμα για τον κατώτατο μισθό.

από newsit.gr