«Προσκύνησε» και ο Αστέρας, με 1-0 επικράτησε ο Λεβαδειακός στον αγώνα του Σαββάτου

Ο Αστέρας Τρίπολης το πάλεψε όμως ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος και έφτασε στο γκολ στο 66′ με τον Σαβαντόκο και πήρε τους τρεις βαθμούς, μπαίνοντας για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πεντάδα!
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1 και είχαν τον Επασί στο τέρμα, τους Τσαμπούρη, Αντιλέχου, Φαβάρο, Ντιόγκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νιασέ, Μητρόπουλο στον άξονα, τον Σουμπίνιο «δεκάρι», τους Γιακουμάκη, Σαβαντόγκο στα άκρα και τον Μαρκόβσκι σε θέση φορ.
Με ανάλογη διάταξη παρατάχθηκαν και οι φιλοξενούμενοι. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Ιγκλέσιας, Μουνάφο στον άξονα, ο Τόνσο οργανωτής, οι Κυριακόπουλος,Τσιλιανίδης στα «φτερά» και ο Μανιάς στην κορυφή της επίθεσης.
Η αναμέτρηση ήταν πάρα πολύ δυνατή. Είχε ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και γενικά παίχτηκε ωραίο ποδόσφαιρο. Οι Βοιωτοί απείλησαν μόλις στα 20 δευτερόλεπτα με τον Σουμπίνιο, ενώ οι Αρκάδες σε αυτό το διάστημα είχαν πιο «κλασικές» ευκαιρίες, με τους Τόνσο (στο 14′ η κορυφαία όλων, όταν και απέκρουσε ο Επασί το κοντινό του πλασέ.
Οι δύο ομάδες είχαν σε καλή ημέρα τις δεξιές τους πλευρές (Τσαμπούρης, Γιακουμάκης / Μπέρτος, Τσιλιανίδης) και τα «δεκάρια» τους (Σουμπίνιο / Τόνσο), δημιουργούσαν, αρκετές καλές φάσεις.
Όμως όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε. Ωστόσο ο Λεβαδειακός είχε αποθέματα δυνάμεων, συνέχισε να κυνηγάει το γκόλ και στο 67′ άνοιξε το σκορ με τον Σαβαντογκό και η αναμέτρηση πήρε… φωτιά.
Αυτόματα άλλαξαν και τα πλάνα των δύο ομάδων. Σε διάστημα λίγων λεπτών ο Λεβαδειακός «γύρισε» το σύστημα σε 3-6-1 και ο Αστέρας σε 4-4-2. Πλέον υπήρχαν ξεκάθαροι εκατέρωθεν προσανατολισμοί. Οι γηπεδούχοι να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και οι Αρκάδες να ισοφαρίσουν. Τελικά η λήξη του αγώνα βρήκε τον Λεβαδειακό νικητή.
Ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης απέφυγε τα μεγάλα λάθη ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο μόλις συμπληρώθηκε το 1 λεπτό των καθυστερήσεων σφύριξε την λήξη κόβοντας μέσα στην περιοχή του Αστέρα την επίθεση του ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ ο Αστέρας πίεζε για την ισοφάριση κράτησε τον αγώνα και πέραν του 5λεπτου των καθυστερήσεων.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού, Φαβάρο (80′ Καλτσάς), Ντιόγκο, Νιάσε (90′ Νίκας), Μητρόπουλος, Σουμπίνιο, Σαβαντογκό (72′ Ζαραδούκας), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (78′ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Κυριακόπουλος (60′ Ισνάλδο), Τόνσο, Τσιλιανίδης (70′ Δουβίκας), Μανιάς.