Απαλλαγή από τα τέλη σύνδεσης υδρομετρητή σε υφιστάμενες κατοικίες και διαμερίσματα μέχρι 31-5-2018

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοίνωσε πως, μέχρι τις 31-5-2018, η σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ κατοικιών και διαμερισμάτων, που δεν έχουν συνδεθεί, είναι απαλλαγμένη από τα σχετικά τέλη που ανέρχονται σε 120 Ευρώ συν Φ.Π.Α.

Την απόφαση αυτή έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες που δεν γνωρίζουν πως κάθε διαμέρισμα πρέπει να έχει δική του παροχή ύδρευσης, να εναρμονιστούν με τον κανονισμό ύδρευσης που το προβλέπει, προκειμένου να αποφευχθούν πρόστιμα.
Οι δημότες που έχουν υφιστάμενες οικίες ή διαμερίσματα χωρίς αυτόνομη σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης καλούνται να υποβάλλουν, στη γραμματεία του Δήμου, αίτηση σύνδεσης μέχρι τις 31-5-2018, προκειμένου να απαλλαγούν από το κόστος. Η αγορά του υδρομετρητή βαρύνει τον καταναλωτή.
«Αυτή η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που εγκυμονεί κίνδυνο υψηλών προστίμων για τους δημότες που δεν έχουν συμμορφωθεί. Με την διευκόλυνση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχεται καλοπροαίρετα την άποψη ότι πολλοί καταναλωτές δε γνωρίζουν τη διάταξη του κανονισμού ύδρευσης και τους καλεί να υποβάλουν αίτηση, έως 31-5-2018 και να απαλλαγούν από τα τέλη σύνδεσης ,αλλά κυρίως από το πρόστιμο μη κατοχής υδρομετρητή. Είναι μια ευκαιρία που πρέπει να την εκμεταλλευτούν οι ενδιαφερόμενοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης.