Έφυγε από τη ζωή ο Αρχιερατικός Επίσκοπος της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας π. Δημήτριος Ταγκαλέγκας

Πένθος για τη Βοιωτική εκκλησία από τον ξαφνικό θάνατο (ανακοπή) σήμερα το απόγευμα σε ηλικία 68 ετών, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας π. Δημήτριου Ταγκαλέγκα, πατέρα του Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ταγκαλέγκα.

Υπήρξε στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, την περίοδο διακονίας του στη Βοιωτία, καθώς και  του νυν Μητροπολίτη κ. Γεώργιου, ενώ για πολλά χρόνια ήταν εφημέριος στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα.

Το πρωί, εκπροσωπώντας το Μητροπολίτη,  συμμετείχε σε σύσκεψη, στο παλαιό Δημαρχείο, για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά.

Το viotianet εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Θ & Λ:
H Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλει την αιφνίδιον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Ταγκαλέγκα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως.
Ο πατήρ Δημήτριος είχε εισέλθει στον κλήρο την 30η Ιουνίου 1974 όταν χειροτονήθηκε Διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο Γραικό. Διεκρίνετο για την εργατικότητα, την εντιμότητα και την αγάπη του για την Εκκλησία.
Διηκόνησε με ευσυνειδησία επί 44 συναπτά έτη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως κοντά σε τρείς Μητροπολίτες.
Από το 2010 είχε αναλάβει καθήκοντα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και παρά την υπεροχική θέση που κατείχε φερόταν απλά και συναδελφικά προς τους ιερείς και τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ήταν καλός οικογενειάρχης με την εκλεκτή πρεσβυτέρα του· πατέρας του ιατρού κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα, Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Αντιπεριφερειάρχη.
Το κενό της απουσίας του θα είναι μεγάλο, ωστόσο πιστεύοντας στον Αναστάντα Κύριο δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως της εκλεκτής ψυχής του και παρακαλούμε τον Νικητή του θανάτου να δώσει ενίσχυση και παρηγορία στη σύζυγό του, στα παιδιά του, στα εγγόνια του, στα αδέλφια του, και στους συγγενείς του.