Σε κινητοποιήσεις και στη Βοιωτία οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για την συνέχιση του προγράμματος

Κοινοποίηση στα Social Media

voithiaspitiΤο μέλλον των προνοιακών δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» συζητήθηκε την Παρασκευή στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά με την συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτό, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης συλλόγων και φορών του νομού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από την πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Λουκία Παπαϊωάννου για τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τελειώνει στις 31 Μαρτίου και αποφασίστηκε ένα συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο ενώ το σύνολο των φορέων δήλωσε την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις13 και 14 Φεβρουαρίου και η παρουσία των εργαζομένων στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13 Φεβρουαρίου προκειμένου να συμβάλουν κι αυτοί στην διεκδίκηση των αιτημάτων αλλά και διασφάλιση της φροντίδας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να εξασφαλιστεί η συνέχιση του προγράμματος με νομοθετική ρύθμιση και θα αποστείλουν σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομίας για την απρόσκοπτη συνέχιση του Βοήθεια στο Σπίτι με τους ίδιους έμπειρους εργαζομένους.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό «θα ασκηθεί πίεση για ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ώστε να διασφαλιστεί η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, τροποποίηση των κριτηρίων του «Κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων» ώστε να καλυφθεί αξιοπρεπής αριθμός ωφελουμένων και την παύση του σχεδιασμού του Υπουργείου Εργασίας να προβάλει ως μονόδρομο την δημιουργία Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που θα οδηγήσει τις κοινωνικές δομές σε διάλυση».