Με την ΕΑΥ Βοιωτίας συναντήθηκε ο Υποστράτηγος Μ. Πουρσανίδης

Κοινοποίηση στα Social Media

Mε το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας συναντήθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης.
Όπως σημειώνουν εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΑΥΒ ο Πρόεδρος Ζαχαρίας Καρακώστας και ο Γραμματέας Παναγιώτης Δήμου από την Ένωση τέθηκαν μεταξύ άλλων «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Δ.Α. Βοιωτίας, συνεπεία των κενών οργανικών θέσεων που αγγίζουν το 30% ενώ τονίσθηκε η αναγκαιότητα κάλυψης αυτών».
Αναφέρθηκαν οι υπηρεσιακές συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους «ήτοι γερασμένος στόλος οχημάτων, οι σχεδόν καθημερινές μεταγωγές του Α.Τ. Θηβών, τα δύο κέντρα φιλοξενίας, η εγκληματικότητα στην περιοχή του Πυρί Θηβών» και επισημάνθηκε η πρόταση της ΕΑΥ για αναλογική διάθεση σε μέτρα, της Διμοιρίας Υποστηρίξεως Βοιωτίας σε σχέση με τις Διμοιρίες Υποστηρίξεως των λοιπών Διευθύνσεων Αστυνομίας της Στερεάς Ελλάδος.
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ταυτιζόμενοι, ότι το δόγμα του κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας είναι περισσότεροι Αστυνομικοί στο δρόμο και η λειτουργία ενός ευέλικτου σχήματος με ομάδες (ΟΠΚΕ,ΟΕΠΤΑ) οι οποίες θα δύνανται να δρουν άμεσα ανά το Νομό οποτεδήποτε καταστεί υπηρεσιακή ανάγκη. Ο κ. Γενικός, έχοντας πλήρη επίγνωση της καταστάσεως που επικρατεί στη Δ.Α. Βοιωτίας, τόνισε ότι θα διαβιβάσει αρμοδίως, παράλληλα με τη Δ.Α. Βοιωτίας, την αναγκαιότητα κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων ενώ εξετάζει ήδη το ζήτημα των υπηρεσιακών οχημάτων, έχοντας ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση επί του θέματος», επισημαίνει η Ένωση και προσθέτει: «Επίσης υιοθέτησε μέρος των προτάσεων της Ενώσεώς μας προς αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη περιοχή του Πυρί Θηβών και προς αυτή την κατεύθυνση θα λάβουν χώρα άμεσα, σχετικές ενέργειες. Αναφορικά με το ζήτημα της Διμοιρίας Υποστηρίξεως, ενημερωθήκαμε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί συνάντηση του κ. Γενικού με τους κ.κ. Διμοιρίτες ενώ εξετάζεται και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, για μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών οι οποίες στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια όπως το Α.Τ. Ορχομενού».
Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Διαβιβάζουμε προς τα μέλη της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας τις ευχαριστίες και την πλήρη ικανοποίησή του κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας , για τις εξαιρετικές υπηρεσίες και το επίπεδο του επαγγελματισμού των Αστυνομικών της Δ.Α. Βοιωτίας όπως αυτό αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, της πρόσφατης αντιμετώπισης σοβαρού περιστατικού στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας και την τελευταία μεγάλη επιτυχία του Α.Τ. Ορχομενού με την εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας που ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας».