Την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας κατέλαβαν για μισή ώρα αγρότες στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

agrotesΓια περίπου μισή ώρα από τις 2 μέχρι τις 2:30 μμ οι αγρότες από το μπλόκο του Ορχομενού κατάλαβαν σήμερα την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Κάστρου στο ρεύμα προς Αθήνα και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι όχι μόνο δήλωναν την συμπαράστασή τους αλλά αρκετοί τους προέτρεπαν σε πιο δυναμικές μορφές αγώνα λέγοντάς τους «κλείστε τα όλα».

Οι αγρότες και στη Βοιωτία στο πλαίσιο των αποφάσεων του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις αφού οι ανακοινώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν τους ικανοποίησαν.

«Θα συνεχίζουμε να κλείνουμε συμβολικά τις Εθνικές Οδούς, να μοιράζουμε προϊόντα και φυλλάδια και να ενημερώνουμε τον κόσμο για τα αιτήματά μας και για το δίκαιο του αγώνα μας», σημείωσε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού Βασίλης Τσαγαλάς.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος που ζήτησε να φύγουν οι αγρότες από τους δρόμους αλλά και τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες έκανε λόγο για υποκρισία λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Χαρακόπουλος που λέει ότι σεβόμενοι τον αγώνα που δίνει η πατρίδα μας πρέπει α φύγουμε από το δρόμο είναι αδιάβαστος. Οι αγρότες δεν ζητάνε να μη φορολογηθούν, ούτε ζητάνε κάτι παραπάνω από τους συμπολίτες τους. Οι αγρότες διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν. Τα έξοδα καλλιέργειας σήμερα έχουν γίνει πολύ περισσότερα από τα έσοδα της παραγωγής. Ας το έχει αυτό κατά νου και ας βρει τις λίστες που κρύβουν, ας κοιτάξει τι γίνεται με τις συντάξεις που ψηφίζουν για να πάρουν αναδρομικά οι αιρετοί και ας αφήσει τους αγρότες που παλεύουν για τα ψωμί τους».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι οι αγρότες συνεχίζουν να επιδιώκουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να εκθέσουν οι ίδιοι τα προβλήματα ωστόσο ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να είναι αρνητικός ενώ οι τεχνοκράτες που ασχολούνται δεν γνωρίζουν το θέμα.

«Ο πρωθυπουργός αρνείται να μας δεχθεί αλλά και αυτοί που μας δέχθηκαν έπαιζαν θέατρο. Θέλουμε να καταλάβει το πρόβλημα από εμάς και όχι από τους τεχνοκράτες και εκείνους που κάνουν ασκήσεις επί χάρτου και δεν μπορούν να καταλάβουν τι διεκδικούν οι αγρότες», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι ορισμένοι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας όμως «οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία» και προσανατολίζονται για κορύφωση των κινητοποιήσεων στις 26 Φεβρουαρίου ημερομηνία που το σχετικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί για ψηφοφορία στη Βουλή.

 

Η ανακοίνωση που μοίραζαν οι αγρότες:

Αγαπητέ συμπολίτη

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας για την επιβίωση τους .

Η σημερινή κυβέρνηση εκτελώντας εντολές της τρόικα, αποφάσισε να εξαφανίσει και τον πρωτογενή τομέα .

Με τα μέτρα τα οποία έλαβε και πρόκειται να λάβει σπρώχνει τον αγροτικό κόσμο στην εξαθλίωση και αυτό έχει επιπτώσεις σε όλους τους έλληνες .

Προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να διώξει τους αγρότες από τα χωράφια τους και να τα ξεπουλήσουν σε εταιρίες.

Το μεγάλο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων λόγω υψηλών τιμών πετρελαίου , σπόρων, λιπασμάτων, κ.λ.π. σε συνδυασμό με την φορολόγηση των χωραφιών και κτημάτων μας, την μη επιστροφή Φ.Π.Α. την μη καταβολή του Ε.Φ.Κ. αγροτικού πετρελαίου, συρρικνώνουν το αγροτικό εισόδημα κάτω από το απαραίτητο για την επιβίωση των αγροτικών οικογενειών, κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Δεν ζητάμε χρήματα, όπως για άλλη μια φορά παραπληροφορούν τον κόσμο.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχει αφορολόγητο πετρέλαιο για τα κότερα και τα γιότ και όχι για τους αγρότες.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, γιατί ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας για το μέλλον όλων μας.