Ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ για τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «δεν μπορούν να λυθούν όλα με την κίνηση ενός μαγικού ραβδιού και απαιτείται συνεργασία, προτάσεις, χρόνος». Πρόσθεσε παράλληλα ότι έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις τόσο στη φυτική όσο και τη ζωική παραγωγή.
Στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο, προκειμένου «να αναζητηθούν λύσεις στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από τη χώρα».

Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ με αφορμή στα όσα δήλωσε ο υπουργός, σχολίασε:

Οι αγρότες συνάδελφοι, έκπληκτοι παρακολουθούν τα όσα ανέφερε ο υπουργός ο οποίος ζητά πίστωση χρόνου, προτάσεις και τη συνεργασίας μας, προφανώς για να ανατρέψει τα δυσμενή για τον αγροτικό κλάδο μέτρα που ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν λάβει και έχουν θέσει σε εφαρμογή τα τελευταία 3 χρόνια.
Θυμίζουμε στον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων:

-Την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%
-Την φορολογήσει των κοινοτικών επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ
-Το νέο ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια
-Τη δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση του ΟΓΑ
-Την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο
-Την κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης
-Τη μείωση του αφορολογήτου από το 2019
καθώς και μία σειρά άλλων μέτρων που «στραγγαλίζουν» τον αγρότη και «βυθίζουν» το ετήσιο εισόδημά του όπως και επίσημα καταγράφεται από την eurostat.
Και χρόνος υπάρχει, και προτάσεις από τους επίσημους φορείς του αγροτικού κλάδου έχουν κατατεθεί στον υπουργό και διάθεση συνεργασίας.
Το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Υπάρχει;

από aixmeas.gr