Ο Έλληνας αγρότης γίνεται κολίγας…στα τσιφλίκια του.

Κοινοποίηση στα Social Media

koligasΔιαβάσαμε στο http://tvxs.gr/ το άρθρο της Χριστιάννας Λούπα στις 13 Μαρτίου του 2010 με τίτλο « Ζητείται Μαρίνος Αντύπας».

Δεν αναφέρεται στις σημερινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Είναι ένα δημοσίευμα αφιέρωμα στην εξέγερση του Κιλελέρ.

Στηρίζει όμως το επαναστατικό πνεύμα των αγροτών (τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε εμείς) και εκτιμά ότι οι αγρότες μπορούν να αποτελέσουν τη σπίθα για την ανατροπή εκείνων των πολιτικών, που θέλουν τον Έλληνα αγρότη κολίγα στα τσιφλίκια του.

Σήμερα στην Ελλάδα και στη Βοιωτία, μόνο οι προσυγκεντρώσεις των τρακτέρ σε κομβικά σημεία, έχουν καταφέρει να καθίσουν τους πολιτικούς αρχηγούς στο τραπέζι, καθώς φοβούνται μία νέα εξέγερση.

Μία διαφορετική εξέγερση.

Ξέρουν ότι οι αγρότες μπορούν να συμπαρασύρουν πολλές κοινωνικές ομάδες στο δρόμο.

Δεν μπορούν να τους επιτάξουν.

Δεν μπορούν να τους αναγκάσουν να γυρίσουν στις δουλειές τους.

Δεν μπορούν να τους αναγκάσουν να γυρίσουν καν στα σπίτια τους καθώς και εκεί πρέπει να βρουν το θάρρος να αντικρύσουν στα μάτια τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Γιατί;

Γιατί απλά θα πρέπει, αν όχι φέτος, ίσως του χρόνου, μπορεί σε δύο χρόνια το αργότερο, να βρει έναν άλλο τρόπο να ζήσει την οικογένειά του.

Οι αγρότες της Βοιωτίας παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις καθώς κατάλαβαν, αυτό που αναφέρει το δημοσίευμα του http://www.hellas-news.gr ότι, χθες βράδυ οι πολιτικοί αρχηγοί μοίρασαν χάντρες στους ιθαγενείς.

Έτσι θέλουν σήμερα τον αγρότη, ιθαγενή.

Θέλουν και πολίτες ιθαγενείς, που όταν ακούν για παράδειγμα τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης να μοιράζει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» να αντιδρούν σε βάρος των αγροτών και να μαλώνουν για το χρώμα της κορδέλας που αυτοί θα ήθελαν.

Είναι απόλυτα λογικό που οι αγρότες αποφασίζουν να εντείνουν τον αγώνα τους.

Από αυτόν τον αγώνα όμως λείπουν πολλοί αγρότες.

Λείπουν οι φοβισμένοι αγρότες;

Λείπουν οι βολεμένοι αγρότες;

Λείπουν οι έξυπνοι αγρότες;

Λείπουν οι κουρασμένοι αγρότες; Οι φτωχοί;

Αφήστε τους να χαθούν…

Συνεχίστε…