«Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας».Υπόμνημα Επιμελητηρίου Βοιωτίας στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας

«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας επιθυμεί να σας θέσει ένα σημαντικό θέμα, που έχει ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και απασχολεί έντονα το τοπικό επιχειρείν, προκαλώντας ανησυχίες και εύλογους προβληματισμούς.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα και φήμες φέρνουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανασυγκρότησης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Οπλιτών.

Οφείλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα περιλαμβάνει το κλείσιμο ή τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του Κέντρου Εκπαίδευσης.

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια, η επιχειρηματικότητα του τόπου μας, ιδιαίτερα η μικρομεσαία, διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και τα λουκέτα καταγράφονται σωρευτικά. Οποιαδήποτε σκέψη για την παύση ή τον περιορισμό της λειτουργίας του στρατοπέδου θα ήταν καταστροφική για τις τοπικές επιχειρήσεις και θα αποτελούσε την χαριστική βολή στην βιωσιμότητα τους.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, σας καλούμε για την άμεση παρέμβαση σας, ώστε να σταματήσει κάθε παρόμοιος καταστροφικός σχεδιασμός και είμαστε στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.»