Με την ομιλία για τον Γ. Καΐλη, τις ταινίες «Lidice» και «Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα» ολοκληρώθηκαν στη Λιβαδειά οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κοινοποίηση στα Social Media

Επιτυχία σημείωσε η ομιλία – συζήτηση για την ζωή του αγωνιστή της εξέγερσης κατά της δικτατορίας δολοφονηθέντος από τα όργανα της Χούντας Διστομίτη, φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Καΐλη που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνίου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων, τον Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου και τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου.

Στον ίδιο χώρο, κατά το χρονικό διάστημα 10 – 17 Νοεμβρίου 2017,  λειτούργησε έκθεση με έργα του Γιάννη Καΐλη,  την οποία επισκέφθηκαν  περισσότεροι από 750 πολίτες και μαθητές από σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.

Επίσης, στον Κινηματογράφο Φίλιππος πραγματοποιήθηκε η προβολή των ταινιών που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών «Lidice», η οποία απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείου και «Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα» που απευθύνονταν σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, με ελεύθερη είσοδο.

Μετά την προβολή της ταινίας «Lidice» ακολούθησε ομιλία με τους μαθητές από τον σκηνοθέτη και ειδικό επικοινωνίας Μάρκο Χαρίτο με θέμα «Η καταστροφή του  Lidice από τα ιστορικά γεγονότα στον κινηματογράφο».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων, την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και το αρχείο Ιωάννη Ε Σταμούλη.