Συλλ. ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Διαχρονική και άφθαρτη η εξέγερση του Πολυτεχνείου

Κοινοποίηση στα Social Media

Διαχρονική και άφθαρτη παραμένει η εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973  για την διεκδίκηση  αιτημάτων και οραμάτων , που σήμερα μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ . Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επέτειο των 44 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά παίρνει και νέα χαρακτηριστικά. Σήμερα, βιώνουμε ακόμα πιο έντονα στο πετσί μας κάτι που γνωρίζουμε από καιρό. Οι διαχειριστές της εξουσίας αλλάζουν ανά καιρούς πρόσωπα και πρόσημα, η διαχείριση όμως όχι. Το είδαμε στη διαχείριση της καταστροφικής εξόρυξης στις Σκουριές, στην εμμονή πάνω στην έννοια της ανάπτυξης που περιλαμβάνει τον οικολογικό αφανισμό για μεγάλες περιοχές της επικράτειας, στην εναρμόνιση της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος με το πλαίσιο της Ευρώπης-Φρούριο και του καθεστώτος εξαίρεσης, στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στην αδυναμία εκπόνησης και άσκησης μιας διαφορετικής πολιτικής γύρω από σειρά ζητημάτων.

Η μεθαυριανή επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στο πλαίσιό της δεν είναι απλώς άσκηση μνήμης. Η συμμετοχή σε αυτές αποτελεί μέτρο της απόστασης που διανύσαμε ως δημοκρατία από το ζοφερό περιβάλλον που γέννησε την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 έως σήμερα και παράλληλα επαληθεύει έμπρακτα ότι η ελεύθερη έκφραση παραμένει σε κάθε πολιτική συνθήκη κρίσιμο ζητούμενο και συλλογική ανάγκη.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι… Εδώ και εφτά  χρόνια, και με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της χώρας για ένα χρέος άδικο για το οποίο δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, συντελείται μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Μια επίθεση μέσω των σκληρών και βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, που οδήγησε στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση του εργατικού δικαίου και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και την φτωχοποίηση ολοένα και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα και το σύνολο των κοινωνικών κινημάτων να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό ,στο δρόμο για την οριστική ανατροπή των ανθρωποκτόνων μνημονιακών πολιτικών.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ