Μ. Χρακόπουλος: Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο για λύσεις στα προβλήματα των αγροτών

Κοινοποίηση στα Social Media

yaaΟ Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών.

Έτσι, αντιμετωπίζεται, στο μέτρο του δυνατού, το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους παραγωγής. Αποκαθίσταται στα περυσινά επίπεδα η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στα 160 εκατομμύρια ευρώ από 130 που προβλέπονταν για φέτος, ενώ καθιερώνεται ειδικό νυχτερινό αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ρυθμίζονται τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών στην ΑΤΕ και απομειώνονται οι υποθήκες, ενώ επεκτείνεται κατά δύο χρόνια το πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών που βρίσκονται στο 65ο έτος ηλικίας.

Στο μέτρο του δυνατού δίνονται λύσεις σε όλα τα επιμέρους ζητήματα που ετέθησαν από τους αγρότες, οι οποίοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται πως η χώρα βρίσκεται σε ιδιαίτερη περίσταση και θα επανέλθουν στις αγροτικές εργασίες».