Οι αγρότες να μην δεχτούν κανενός είδους «συμπαράσταση» από φασιστικές – ρατσιστικές οργανώσεις όπως η X.A.

Κοινοποίηση στα Social Media

kkeΤο φιλολαϊκό προσωπείο φόρεσε τις τελευταίες μέρες η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και οι εκπρόσωποί της αλωνίζουν στα μπλόκα των αγροτών ως συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για επιβίωση.

Η φτωχή αγροτιά δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα τους. Είναι γνωστή η τακτική αυτής της οργάνωσης όχι μόνο σε σχέση με τους αγρότες, αλλά σε κάθε κλάδο ή κοινωνική ομάδα που αναπτύσσει αγωνιστικές διεκδικήσεις. Από τη μια οι εκπρόσωποι της περιοδεύουν και εκφράζουν συμπαράσταση και από την άλλη καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες, ανάμεσα σε απεργούς και σε υπερασπιστές της πατρίδας (δηλαδή των εργοδοτών) που θέλουν να δουλέψουν. Σε ορισμένα μπλόκα έφτασαν στο σημείο να παροτρύνουν τους αγρότες να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ, σε άλλες περιπτώσεις εργαζομένων (πχ μετρό) δικαίωσαν την κυβέρνηση που αποφάσισε να χτυπήσει τους εργαζόμενους με τα ΜΑΤ.

Προβάλλει ως αιτία των προβλημάτων του λαού τους διεφθαρμένους, ξενόδουλους, πολιτικούς. Προβάλλει τα αποτελέσματα ως αιτία για να μην θιγεί το καπιταλιστικό σύστημα, ο τρόπος παραγωγής.

Οι φτωχοί αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Μπορούν να αντιληφθούν πολύ καλά ότι η αιτία των προβλημάτων τους δεν πηγάζει από κάποιους διεφθαρμένους πολιτικούς, ή κάποιους ανθέλληνες. Η πηγή των προβλημάτων των αγροτών, όπως και όλων των εργαζόμενων ανθρώπων βρίσκεται στην ίδια την φύση του καπιταλιστικού συστήματος που στόχο έχει τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια και τα μονοπώλια. Αυτό σημαίνει ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών με κάθε τρόπο και κάθε μέσο για να ενισχυθούν οι λίγοι μεγαλοαγρότες και οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Σύμφωνα με αυτή τη λογική οι πολιτικοί, που η Χρυσή Αυγή τους αποκαλεί διεφθαρμένους και ανθέλληνες, υπερασπίζονται τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης μερίδας βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών και σύγχρονων τσιφλικάδων εις βάρος των εργαζόμενων και των φτωχών αγροτών. Βεβαίως και αυτή η οργάνωση υπερασπίζεται τα ίδια συμφέροντα, η «εθνική ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται δεν αφορά βέβαια τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά τους βιομήχανους και τα μονοπώλια.

Σήμερα που η αντιλαϊκή πολιτική χτυπά όλο τον λαό και ξεκληρίζει όχι μόνο τους αγρότες αλλά και κάθε φτωχό άνθρωπο, είναι ανάγκη ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των αγροτών να συνδεθούν με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις εργαζομένων από άλλους κλάδους. Η ανάγκη για χαμηλού κόστους και υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα αφορά όλο τον λαό. Στα πλαίσια αυτά κανένας αγρότης και κανένας εργαζόμενος που βιώνει τα καθημερινά αδιέξοδα δεν έχει ανάγκη από «μπράβους» ή διαμεσολαβητές που με διάφορα τρυκ και τεχνάσματα θα προσπαθήσουν να τον πείσουν πως μέσα σε αυτό το σύστημα, με διαφορετικούς πολιτικούς θα δει μια άσπρη μέρα.

Σήμερα η μόνη προοπτική για τους αγρότες και το λαό είναι οι ίδιοι να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις συσπειρώσεις τους (ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ) με στόχο την υλοποίηση εκείνης της ανάπτυξης που πραγματικά θα είναι προς όφελος του λαού.

Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ