Ίδρυση κέντρων ενημέρωσης δανειοληπτών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Δωρεάν νομική υποστήριξη σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα παρέχουν τα κέντρα ενημέρωσης δανειοληπτών με νόμο του Υπουργείου Οικονομίας που έρχεται σύντομα προς ψήφιση στην Βουλή.

Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το κράτος θα αναλαμβάνει όλα τα δικαστικά έξοδα και την αμοιβή του δικηγόρου στις περιπτώσεις που οι δανειολήπτες λόγω πραγματικής αδυναμίας δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα ενός δικαστηρίου προκειμένου να σώσουν το σπίτι τους μέσω του Νόμου Κατσέλη.

Διέξοδο σε περισσότερους από 1.200 δανειολήπτες έδωσαν τα γραφεία ενημέρωσης δανειοληπτών στον Ρέντη, στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Στην κορυφή των υποθέσεων που διευθετήθηκαν: προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω του νόμου Κατσέλη, προστασία από τις εισπρακτικές αλλά και από την πώληση των δανείων σε ξένα funds.

Συνολικά προβλέπεται η ίδρυση 120 γραφείων ενημέρωσης έως το τέλος του χρόνου σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα 30 θα μετεξελιχθούν σε κέντρα ενημέρωσης δανειοληπτών.

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν, ότι μόνο από την λειτουργία των κέντρων αυτών θα ξαναζωντανέψουν κόκκινα δάνεια ύψους 20. δις ευρω.
2 κέντρα λειτουργούν ήδη στην Θεσσαλονίκη, 1 στην Λάρισα, 1 στην Κοζάνη, 1 στα Γιάννενα και 1 στην Άρτα.

Ρεπορτάζ: Α. Μανουσέλη

Πηγή: ΕΡΤ1