Για ρατσισμό καταγγέλλει τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Βοιωτίας το ΠΑΜΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

sxolioΓια ρατσισμό στα σχολεία της Βοιωτίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

«Σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχία προκαλεί μία πρόσκληση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Π.Ε. Βοιωτίας. Αυτή κοινοποιείται με ευθύνη των διευθυντών των σχολικών μονάδων στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Πρόκειται για την ημερίδα που διοργανώνουν στη Λιβαδειά και στη Θήβα με θέμα: “Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι Έλληνες γονείς για τα αντιβιοτικά” και ομιλήτριες για μεν τη Λιβαδειά την κ. Γιαμαρέλου, για δε την Θήβα την κ. Κανελλακοπούλου», αναφέρει μεταξύ άλλων η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Βοιωτίας

Και συνεχίζει: «Είναι πασίγνωστο, πολύ περισσότερο  στους εκπαιδευτικούς, οτι στο ίδιο θρανίο κάθονται συμμαθητές έλληνες και αλλοδαποί, μαζί παίζουν στα διαλλείματα και μαζί δίνουν τον αγώνα της μόρφωσης. Οι δε γονείς τους, είναι άνθρωποι του μεροκάματου, εργαζόμενοι βιοπαλαιστές στην πλειοψηφία τους. Για μας όλοι οι μαθητές είναι παιδιά μας . Δεν τους ξεχωρίζουμε με βάση την εθνικότητά τους, το χρώμα τους ή το θρήσκευμά τους.

Επομένως η διατύπωση για “Έλληνες γονείς” είναι “εκ του πονηρού” και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως λάθος εκ παραδρομής. Καλλιεργεί ξενοφοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα, πράγμα ανεπίτρεπτο ιδιαίτερα για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων».

Καταλήγοντας καταδικάζει «τις ενέργειες και πρακτικές που προσπαθούν να καλλιεργήσουν ρατσιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις στα σχολεία», απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η πρόσκληση και καλεί τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να αρνηθούν και να μην την μοιράσουν στους μαθητές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να καταδικάσουν «ως απαράδεκτη την πρόσκληση και με την άρνηση τους στην εκδήλωση να δείξουν την αντίθεσή τους».