Επιχείρηση διάσωσης ερασιτεχνών ψαράδων στον Κορινθιακό. Επιστρατεύτηκε ελικόπτερο super puma.

Κοινοποίηση στα Social Media

Γιγαντιαία επιχείρηση έστησε το Β’ Λιμενικό τμήμα της Δομβραίνας προκειμένου να εντοπίσει στα ανοιχτά του Κορινθιακού ερασιτέχνες ψαράδες που αγνοούνταν τα ίχνη τους από το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι δύο άνδρες παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ανοίχτηκαν στον Κορινθιακό για ψάρεμα με τη μικρή τους βάρκα.

Οι ώρες περνούσαν και τα μποφόρ ενισχύονταν με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να αναγκαστούν να προσεγγίσουν τη νήσο Φονιά για να προστατευτούν.

Με τα κινητά τους τηλέφωνα ενημέρωσαν τους οικείους τους για το σημείο στο οποίο βρίσκονται και την κατάστασή τους.

Λίγη ώρα αργότερα χάθηκε κάθε επικοινωνία με τους ερασιτέχνες ψαράδες και οι οικείοι τους ειδοποίησαν τις λιμενικές αρχές.

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός για την αναζήτηση και τον εντοπισμό των δύο φίλων ψαράδων.

Ο διοικητής του β’ λιμενικού τμήματος της Δομβραίνας ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και άμεσα μετά από τις πρώτες έρευνες εντόπισε το επιβατικό όχημα με το οποίο οι δύο φίλοι είχαν φτάσει στην παραλία.

Σε συνεργασία με πλωτά μέσα ερευνήθηκε η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, δυστυχώς χωρίς επιτυχία.

Ο επικεφαλής των ερευνών και διοικητής του Λιμενικού τμήματος με νέο του σήμα στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η συνδρομή ελικοπτέρου του λιμενικού σώματος.

Στη μία τα ξημερώματα περίπου το ελικόπτερο τύπου souper puma εντόπισε τους δύο άνδρες σε νησίδα δίπλα από τη νήσο Φονιά και τους περισυνέλεξε καθώς κρίθηκε αδύνατη η προσέγγιση πλωτού μέσου στο σημείο.

Ο ένας από τους δύο φίλους 77 χρόνων, είχε υποστεί υποθερμία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου και νοσηλεύεται.

Η βάρκα των δύο φίλων λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών βούλιαξε και ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Β’ Λιμενικό τμήμα της Δομβραίνας έχουν απασχολήσει τρία παρόμοια  περιστατικά τους τελευταίους μήνες.

από tvstar.gr