Γιορτάστηκε στο μοναστήρι του Αγ. Νικολάου στον Υψηλάντη η επέτειος της νικηφόρας μάχης της Πέτρας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της «Μάχη της Πέτρας», στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη Αλιάρτου.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέστηκε δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και εν συνεχεία στο προαύλιο της Μονής επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Δημητρίου Υψηλάντη, με την παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Η επέτειος της νικηφόρας Μάχης της Πέτρας, το 1829 ήταν αυτή που ανάγκασε τους Τούρκους να συνθηκολογήσουν.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και ο ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας & Νήσων.

Την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος Αθηνά Σωτηριάδου, τον ΣΠΟΣ. Ν.Ελλάδας και Νήσων ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθιμιάδης και την Βοιωτία ο Πρόεδρος του «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» Τριαντάφυλλος Υφαντίδης.

Να σημειωθεί ότι το χορευτικό τμήμα του «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» όπως επεσήμανε η Γραμματέας του Συλλόγου Φανή Παναγιώτου συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις στις οποίες μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος του ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρέας Κουτσούμπας της Ν.Ε., η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, οι Δήμαρχοι Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης και Θήβας Σπύρος Νικολάου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο λυράρης – χοροδιδάσκαλος Ηλίας Υφαντίδης και η Φωτεινή Υψηλάντη απόγονος της οικογένειας Υψηλάντη.