Ευνοϊκές οι ρυθμίσεις για τα πνευματικά δικαιώματα σημειώνει ο Πρόεδρος του ΕΠ. Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης

Κοινοποίηση στα Social Media

Όπως ενημερώνει το Επιμελητήριο Βοιωτίας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση», έχουν συνάψει μια σημαντική και πρωτοπόρο συμφωνία συνεργασίας, αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα.

«Η συμφωνία αυτή κατέληξε σε ένα αμοιβολόγιο δίκαιο και κοινά αποδεκτό, με το οποίο οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων, που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων και επιθυμούν, θα έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα, όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ», επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γραμματέας της ΚΕΕ Παναγιώτης Αγνιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ισχύσει προσφορά και όσοι πάρουν την άδεια της «Αυτοδιαχείρισης» μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, τότε, με το ποσό της άδειας για το 2017, εξοφλούν και το 2018.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν την άδεια και τη χρήση της μουσικής της Αυτοδιαχείρισης για δύο έτη, με το ίδιο χαμηλό αμοιβολόγιο του 2017.

Ειδικότερα, η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής: οι ενδιαφερόμενοι χρήστες προσέρχονται στα Επιμελητήρια της περιοχής τους και αφού ενημερωθούν σχετικά με το Συμφωνητικό, καθώς και τον Πίνακα με το Αμοιβολόγιο, συμπληρώνουν σχετική Αίτηση και αφού τακτοποιήσουν την ετήσια συνδρομή τους ως μέλη του Επιμελητηρίου τους και καταθέσουν το ποσό της ετήσιας Άδειας στους τραπεζικούς λογαριασμούς της «Αυτοδιαχείρισης», εισέρχονται στη Συμφωνία.

Η συμφωνία οποία περιλαμβάνει: Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής, Ποιοτικό ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από 12 θεματικά κανάλια 24 ώρες το 24ωρο και Προσιτές τιμές από Αμοιβολόγιο κοινής διαπραγμάτευσης.

Το καθαρό (100 %) ρεπερτόριο των μελών της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ διατίθεται στους χρήστες σε μουσικές λίστες με τη λήψη ενός ατομικού κωδικού, όταν τους αποσταλεί το τιμολόγιο για την ετήσια άδειά τους.  Με τον κωδικό αυτό οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε 12 κανάλια μουσικής από τις μουσικές λίστες, 24 ώρες το 24ωρο.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μουσική λίστα ανάλογα με το μουσικό είδος που επιθυμεί, κάνοντας απλή αναπαραγωγή της λίστας online (συνδεδεμένος στο internet), είτε offline (εκτός σύνδεσης) κατεβάζοντας απλά τη λίστα στον υπολογιστή του.

Αυτή τη στιγμή οι προσφερόμενες λίστες είναι οι ακόλουθες και αριθμούν πάνω από 2000 κομμάτια:

ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΪΚΟ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΕΤΡΟ

ΚΛΑΣΙΚΗ & ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ – BACKGROUND MUSIC

FOLK, COUNTRY, SONGMAKERS

ETHNIC & WORLD MUSIC

POP, INDIE ROCK, ELECTRONICA

JAZZ, BLUES, WOLRLD FUSION

DANCE & CLUB HITS (R’N’B, FUNK, SOUL, LATIN, DISCO, HIP HOP, REGGAE)

LOUNGE & CHILL OUT MUSIC

Ο χρήστης επιπλέον έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κομμάτια από το σύνολο των προσφερόμενων μουσικών έργων δημιουργώντας το δικό του playlist ανάλογα με τη χρήση που θέλει και θα λάβει ένα mail με τις οδηγίες αυτής της εφαρμογής μαζί με την σχετική άδεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ρεπερτόριο της «Αυτοδιαχείρισης» και για τεχνικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Αναστάση Γρίβας, στα τηλέφωνα 2103252192 και 2103215278, σε ότι αφορά στην διαδικασία εγγραφής και πληρωμής με την Γαρυφαλλιά Θεοχαροπούλου, στο Επιμελητήριο Βοιωτίας και στο τηλέφωνο 2261028281