Εντείνεται η «κόντρα» του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και Προέδρου των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Φ. Ψιλόπουλου με το Δ.Σ. του Σωματείου «Ένωση»

Κοινοποίηση στα Social Media

Με τον τίτλο «απάντηση στον «δήθεν» συνδικαλιστή Ηλία Ευθυμίου» ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Λιβαδειάς Φάνης Ψιλόπουλος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη κριτική που είχε δεχθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΕΚ, ο ίδιος και ο πρώην Πρόεδρος Γιάννης Σταθάς από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στο Αλουμίνιον «Ένωση».

Μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι το Ε.Κ. Λιβαδειάς υπολειτουργεί και ότι ο Πρόεδρος του Φ. Ψιλόπουλος δεν έχει συναντηθεί ακόμα με τη νέα Διοίκηση του μεγαλύτερου Σωματείου στην περιοχή.

«Δεν δέχομαι κριτική από συνδικαλιστές που στον χώρο εργασίας, οι συνάδελφοι τους αποκαλούν «εργοδοτικούς», αυτή είναι η διαφορά μας», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ψιλόπουλος και κατηγορεί το Πρόεδρο του Σωματείου ότι το 2012 υπέγραψε «μειώσεις 10 εκατομμύρια το χρόνο για τους εργαζόμενους στο Αλουμίνιο της Ελλάδας».

Ενώ αντίθετα όπως σημειώνει στο ΚΤΕΛ το υπογράφηκαν μειώσεις μισθών, «παρά τις απειλές ακόμα και για κλείσιμο της επιχείρησης».

Και προσθέτει ο Φ. Ψιλόπουλος: «Με εσένα οι συνάδελφοί σου στην Ηλεκτρόλυση, σε αντίξοες συνθήκες δουλειάς από 37,5 ώρες εργασίας πήγαν σε 40 ώρες την εβδομάδα. Και οι νέοι εργαζόμενοι από 1000€, στα 820€ τον μήνα. Αυτός είσαι και γι αυτό καμία κριτική εναντίον μου όσο καλό-ραμμένη και αν είναι, δεν μπορεί να με πλήξει. Η προσωπικότητα και η ιστορία μου, είναι ασπίδα στην επίθεση που ύφανες με τους ομοίους σου, εναντίον μου».

Σε ότι αφορά στο Ε.Κ. σημειώνει: «Από τα 14 Διοικητικά Συμβούλια ήσουν παρών μόνο στα 7. Αυτό είναι το ενδιαφέρον σου για τους εργαζόμενους. Σίγουρα είσαι σε καλύτερη μοίρα βέβαια από τον κ. Σωπασουδάκη, που δεν έχει παρευρεθεί σε 9 από τα 14 Διοικητικά Συμβούλια και βάσει του Καταστατικού του Εργατικού Κέντρου, θα έπρεπε να έχει ήδη διαγραφεί».

Μετά απ΄ όλα αυτά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση του κ. Ψιλόπουλου με το νέο Δ.Σ. του Σωματείου «Ένωση» το μεγαλύτερο της δύναμης του ΕΚΛ καθώς και η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΚ που όπως επισημαίνει το Σωματείο «επί τρεις μήνες δεν έχει γίνει κανένα Διοικητικό Συμβούλιο» κάτι που μεταξύ άλλων συμβάλει σύμφωνα πάντα με την «Ένωση»  στην πλήρη απαξίωση του θεσμού.