8 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στη Στερεά από τον Αλέξη Χαρίτση

Κοινοποίηση στα Social Media

“Δια χειρός” Χαρίτση η ενίσχυση του προϋπολογισμού της περιφέρειας Στερεάς για έργα αγροτικής οδοποιίας, μετά τις πιέσεις της ΠΕΔ, στο περιθώριο των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου στη Λαμία.

Το θέμα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του 2βάθμιου οργάνου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στη Στερεά.

Ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης αντιλαμβανόμενος τη διάσταση του προβλήματος και αποδεχόμενος ουσιαστικά την υποχρηματοδότηση της Στερεάς λόγω της ένταξής της στις περιφέρειες στόχου 2, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, προέβλεψε την ενίσχυση της Στερεάς με 8 εκατ. ευρώ για την επόμενη 3ετία 2017 – 2019.

«Αναδείξαμε την ανάγκη εξασφάλισης πρόσθετων πόρων για τη χρηματοδότηση έργων αγροτικών δρόμων καθώς τα ποσά της υφιστάμενης κατανομής, σε καμία περίπτωση, δεν επαρκούσαν. Μάλιστα χάρη στις συντονισμένες μας ενέργειες και τις τεκμηριωμένες μας θέσεις, ο Υπουργός αναγνώρισε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και δεσμεύτηκε, προς τιμήν του, να αναλάβει πρωτοβουλία για την εξασφάλιση πρόσθετων κονδυλίων για τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας.
Σήμερα λοιπόν συγκεντρωθήκαμε εδώ για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο ζήτημα» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ορχομενού τοποθετούμενος στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς παρουσία του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς παράλληλα ενημέρωσε τους δημάρχους για την πρόσκληση που έχει απευθύνει η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας για έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 3,2 εκατ. ευρώ.
“Αυτά τα χρήματα δεν είναι δικά μας, ανήκουν στους πολίτες» τόνισε και σημείωσε οτι οι Δήμοι θα λαμβάνουν για τα επόμενα τρία χρόνια 2,7 εκατ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας.