Επικίνδυνες ισορροπίες για το Πανεπιστήμιο Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

panepistimiomonoΤην ώρα που η δημοτική αρχή Λιβαδειάς προγραμμάτιζε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της παραμονής του πανεπιστημίου κάποιοι άλλοι, κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα, βρίσκονταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ασκώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Και την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε και ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής μίλαγε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάτι που η αντιπολίτευση είχε ζητήσει μήνες πριν, στο υπουργείο Παιδείας η πλάστιγγα είχε ήδη γείρει υπέρ της παραμονής του πανεπιστημίου.

Ωστόσο παραμένει το ζήτημα της χρηματοδότησης της λειτουργίας της σχολής, ένα σημείο στο οποίο «μπλόκαρε» την ηγεσία του υπουργείου ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς κατά την διάρκεια της σημαντικής συνάντησης που έκλεισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας.

Σημεία κλειδιά στις σημερινές παρεμβάσεις στο Δ.Σ. Λιβαδειάς το «όλα είναι ανοιχτά» του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Σταθά που ασχολείται με το θέμα από την πρώτη στιγμή όπως και ο πρώην δήμαρχος Αριστείδης Ρούσσαρης ο οποίος εστίασε περισσότερο στο ότι η πολιτεία πρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το πανεπιστήμιο.

«Πλέον μόνο αν γίνουν άστοχοι χειρισμοί, λάθος κινήσεις από τους εκπρόσωπους της τοπικής κοινωνίας θα χαθεί η υπόθεση», λένε καλά πληροφορημένες πηγές και συμπληρώνουν με νόημα: «Η πολιτική διαχείριση του θέματος και η προσπάθεια διεκδίκησης της πατρότητας ενός θετικού αποτελέσματος μπορεί να αποβεί μοιραία για την πόλη της Λιβαδειάς».