43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Η προφεστιβαλική εκδήλωση του 43ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του περιοδικού της «ΟΔΗΓΗΤΗ», την Παρασκευή το βράδυ στο πάρκο της Λιβαδειάς (Ζάππειο), πρόσφερε μια ακόμα ευκαιρία στον Λιβαδείτικο λαό να χαρεί τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργικότητα και πολιτική ωριμότητα.

Η φετινή εκδήλωση είχε σαν κεντρικό θέμα τα εκατό χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων της Ρωσίας το 1917.
Μια επανάσταση που έδειξε στον κόσμο ότι, ο καπιταλισμός, όχι μόνο δεν είναι ανίκητος αλλά η ανατροπή του είναι αναγκαία για  την δημιουργία δίκαιης κοινωνίας, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
Ότι μόνο με την εργατική εξουσία μπορούν να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των εργαζόμενων για μια ζωή ελεύθερη από τον βραχνά της επιβίωσης. Ότι, οι “φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις” των μενσεβίκων τότε και των οπορτουνιστών σήμερα, όχι μόνο δεν οδηγούν σε “δίκαιη ανάπτυξη” αλλά, αντίθετα, στοχεύουν στην ισχυροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου – “επενδυτές” – παραπλανώντας τους εργαζόμενους με παραμύθια για δήθεν “αριστερές λύσεις με αναγκαίους συμβιβασμούς”.

Η εκδήλωση άρχισε με προβολή ντοκιμαντέρ με τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ένωσης και τις θετικές επιδράσεις που είχαν αυτές και στα καπιταλιστικά κράτη.

Το καλωσόρισμα έκανε η Νικολίνα Φάσσα, στέλεχος της ΚΝΕ και ακολούθησε κεντρική ομιλία του σ. Κώστας Μπασδέκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ που ανέλυσε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε, πάλεψε και τελικά νίκησε η εργατική τάξη δημιουργώντας την πρώτη σοσιαλιστική κοινωνία.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μουσικο-αφηγηματικό αντιπολεμικό σκετς από μαθητές.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση σκίτσου με θέμα την Οχτωβριανή Επανάσταση και έκθεση βιβλίουτης «Σύγχρονης Εποχής» καθώς και έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό»

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και τραγούδι.

Φωτο και βίντεο από την εκδήλωση, στην ιστοσελίδα http://ls-stereas.gr/?p=6542