Παράνομη αλιευτική δραστηριότητα στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή των εκβολών και του Δέλτα του Σπερχειού ποταμού στο Μαλιακό κόλπο.

Κοινοποίηση στα Social Media

Σας ενημερώνουμε ότι την 13-09-2017 διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών και του Δέλτα του Σπερχειού ποταμού στο Μαλιακό κόλπο επιχείρηση με σκοπό τον εντοπισμό παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων. Την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, συντόνιζε ο Λιμενάρχης Στυλίδας με την συνδρομή του Τμήματος Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε. Φθιώτιδας, του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας, καθώς και τοπικών επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών συλλόγων της περιοχής.

Κατά την επιχείρηση στη περιοχή εξευρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Στυλίδας εννέα (9) σκάφη, προσαρμοσμένα για αλιεία σε αβαθή νερά, τα οποία δεν είχαν στοιχεία Λεμβολόγησης – καταχώρησης από Λιμενική Αρχή. Επίσης, με τη συνδρομή επαγγελματικών και αλιευτικών σκαφών ανασύρθηκαν και κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Στυλίδας περίπου 250 τεμάχια παράνομων κλωβών τύπου Νταούλια – Βολκοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως για αλιεία καβουριών και οι οποίοι αλίευαν σε εποχή κατά την οποία απαγορεύεται η χρήση τους, δεν είχαν στους πλωτήρες των άκρων τους τα στοιχεία αναγνώρισης του αλιευτικού σκάφους στο οποίο ανήκουν, ενώ επίσης ήταν ποντισμένοι σε βάθος μικρότερο των 10 μέτρων, σε αντίθεση με όσα ορίζει το Π. Δ. 157 ΦΕΚ 126 Α’/09-07-2004 “περί αλιείας με Ιχθυοπαγίδες”.

Τέλος, στη παραποτάμια περιοχή εντοπίστηκαν έξι (6) αυτοσχέδιοι οικίσκοι στους οποίους με εντολή του κ. Εισαγγελέα Λαμίας πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε τρείς (3) από αυτές εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αλιευτικά εργαλεία και εξοπλισμός, όπως δίχτυα, σωσίβια κ.α., καθώς και 14 ομοιώματα πάπιας.

 

Για τον εντοπισμό των χρηστών όλων των παραπάνω κατασχεθέντων υλικών, διενεργείται προανάκριση από το Λ/Χ Στυλίδας, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Λαμίας.