Όχι στην κατάργηση τμημάτων στο Λύκειο διστόμου λένε Γ. Σταθάς και Πολιτισμικός Σύλλογος

Κοινοποίηση στα Social Media

Έντονη είναι η ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Διστόμου από το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, «για εντελώς συγκυριακούς λόγους»,  το Τμήμα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής (τεχνολογική κατεύθυνση) στο Μπάρλειο Λύκειο.

Την αντίδρασή τους εξέφρασαν οι γονείς, ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου (Σύλλογος μελέτης και προβολής των προβλημάτων και γενικού εκπολιτισμού της περιφέρειας Διστόμου) και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς.

«Θεωρούμε ότι τυχόν απόφαση στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί, για κάθε μαθητή και για κάθε σχολείο, φαλκίδευση  του δικαιώματος του νέου πολίτη  στην μάθηση και στην εκπαίδευση. Πολύ περισσότερο για ένα Λυκειο στην έδρα του οικείου Δήμου και σε μια περιοχή με βιομηχανίες και τεχνικές επιχειρήσεις», αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση του και ζητά από τους αρμοδίους στο Υπουργείο Παιδείας «να μην στερήσουν από κανένα μαθητή το δικαίωμα της επιλογής κατεύθυνσης, να μην φορτώσουν με τις αποφάσεις τους με πρόσθετα έξοδα οικογένειες μαθητών και να λειτουργήσει κανονικά το Τμήμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου.

Επίσης με επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας  Χρήστο Δημητρίου ο Διστομίτης πρώην Βουλευτής Γιάννης Σταθάς σημειώνει: «Απαράδεκτο είναι αυτό που γίνεται με το κλείσιμο Τμημάτων στο Λύκειο Διστόμου, ένα βήμα πριν την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μόνο και μόνο για να εφαρμόσουν τις μνημονιακές πολιτικές. Έτσι αντιλαμβάνονται την πρόοδο των μαθητών με το κλείσιμο Σχολείων».