Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγώνες των αγροτών από τον Σύλλογο Γυναικών επ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

syllogoggynaikonΑυτές τις ημέρες οι αγρότες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το αυτονόητο: Να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφιά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους από τη δουλειά τους!!

Είναι, όπως αποδεικνύεται,  θύματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταδικάζει την μικρομεσαία αγροτιά σε φτώχεια και ξεκλήρισμα. Άλλωστε η κυβέρνηση  φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες τους, όπως σε όλο τον λαό.

Πιστεύουμε οτι ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Μας ενδιαφέρει να έχουμε καλής ποιότητας, φθηνά αγροτικά προϊόντα. Μας ενδιαφέρει ο κάμπος να καρπίζει και να ικανοποιεί τις ανάγκες μας κι όχι να γίνονται χέρσα τα χωράφια, γιατί δεν συμφέρει να τα καλλιεργούν…

Πιστεύουμε οτι ως χώρα έχουμε το φυσικό περιβάλλον, το κλίμα, τους έμπειρους ανθρώπους, ώστε να είμαστε αυτάρκεις σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αγροτικά προϊόντα, κι όχι να γίνονται εισαγωγές κακής ποιότητας προς δόξαν των εμπόρων, μεγαλοεισαγωγέων κ.λ.π.

Συνειδητοποιούμε την ανάγκη απέναντι στην οικονομική κρίση και τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας , απέναντι στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τις κινητοποιήσεις και τις μεθοδεύσεις για ένταση της αστυνομοκρατίας στους χώρους που στήνονται τα μπλόκα, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας.

Επιπλέον καλούμε τις αγρότισσες να “σπάσουν” το φόβο και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους-στο πλάι των ανδρών αγροτών.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων των αγροτών περιλαμβάνονται και αιτήματα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα συνολικά. Έτσι οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, οι νέοι, οι συνταξιούχοι , οι γυναίκες, οι άνεργοι έχουμε κοινό συμφέρον οργανωμένα να αντισταθούμε πιο αποτελεσματικά στη βάρβαρη πολιτική και να ανοίξουμε δρόμο για μια  άλλη οργάνωση της κοινωνίας, όπου δεν θα υπάρχουν πεινασμένα παιδιά…

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΠ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (μέλος της ΟΓΕ)

 

ΤΟ Δ.Σ.