Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης των κρασιών του Διστόμου στην Κρύα της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγάλη ήταν η παρουσία και τη συμμετοχή του κοινού αλλά και εκπροσώπων συλλόγων φορέων και τον τοπικών αρχών στην εκδήλωση του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου για την παρουσίαση των κρασιών και άλλων προϊόντων της Μαρτυρικής πόλης στην Κρύα στην Λιβαδειά.

Η εκδήλωση στέφτηκε με επιτυχία ενώ σε αυτό συνέβαλε και η επίσης επιτυχημένη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και της Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς «Έρκυνα», στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας στη Λιβαδειά όπου ο δημοφιλής και αγαπημένος συνθέτης και τραγουδοποιός ερμήνευσε γνωστές συνθέσεις και τραγούδια του μαζί με τη ΜΧΛ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Τοντόρ Καμπακτσίεφ.

Τα κρασιά δοκίμασαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος και συζήτησε με τα στελέχη του Συλλόγου (Λουκά Δημάκα, Λεωνίδα Μπούρα και Σοφία Βασιλειου) για την αμπελοκαλλιέργεια, την παραγωγή κρασιού αλλά και γενικά τα προβλήματα του κόσμου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Πολύ συγκινητικό ήταν ότι η εκδήλωση του Πολιτισμικού Συλλόγου έδωσε την αφορμή να επανασυνδέσουν την επαφή με τον τόπο τους μέσα στην Λιβαδειά, πολλοί Διατομίτες των παλιών οικογενειών, που ζουν πολλές δεκαετίες, πάνω από μισό αιώνα στην Βοιωτική πρωτεύουσα.

Οι παραβρισκόμενοι δοκίμασαν τα διάφορα είδη κρασιού, από πολλές ποικιλίες, συνοδεία φέτας από κοπάδια που βόσκουν στα Διστομίτικα χορτολίβαδα στον Παρνασσό ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και για και άλλα προϊόντα αμπελιού (πετιμέζι, αμπελοφυλλα σε άλμη), αλλά και για συσκευασμένα βότανα και είδη ζυμαρικών από την περιοχή.

Ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου με ανακοίνωση του ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση.