Κριτική στην πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. του Ε.Κ. Λιβαδειάς, από το Σωματείο «Ένωση» των εργαζομένων στην Αλουμίνιον

Κοινοποίηση στα Social Media

Σκληρή κριτική στην πλειοψηφούσα παράταξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς ασκεί με σχετική ανακοίνωση το Δ.Σ. του Σωματείου «Ένωση» των εργαζομένων στην εταιρεία Αλουμίνιο της Ελλάδος.

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και «περίεργη» στάση των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς οι οποίοι επί τρεις μήνες ανέχονται να υπολειτουργεί ο θεσμός λόγω μη απαλλαγείς από την εργασία του καινούριου προέδρου κ. Ψιλοπούλου Φάνη», τονίζουν μεταξύ άλλων εκ μέρους του νέου ΔΣ του Σωματείου ο Πρόεδρος, Η. Ευθυμίου και ο ΓΓ Χ. Καραλής και συμπληρώνουν:  «Αυτή είναι φθηνή και σκόπιμη δικαιολογία αφού από το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση, καμιά διαμαρτυρία προς τον εργοδότη του Προέδρου ώστε να λάβει τη νόμιμη συνδικαλιστική απαλλαγή».

Ακολούθως η ανακοίνωση του Σωματείου προσθέτει: «Είναι φανερό ότι όσα δεν κατάφεραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις με τους αντεργατικούς νόμους, δηλαδή την «κατάργηση» της θέσης του Προέδρου, τα κατάφερε η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Σταθά Ιωάννη με την εσκεμμένη και πλήρη απαξίωση του θεσμού. Το σωματείο μας έχει καλέσει επισήμως το νέο ΔΣ του ΕΚΛ και προσωπικά τον νέο Πρόεδρο να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και τους εργαζόμενους μας. Όμως απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα αφού επί τρεις μήνες δεν έχει γίνει κανένα Διοικητικό Συμβούλιο στο ΕΚΛ».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε την πλειοψηφία του ΕΚΛ να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του θεσμού. Είμαστε το μεγαλύτερο Σωματείο που ανήκει στη δύναμη του ΕΚΛ και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με τους θεσμούς με βάση τις προσωπικές φιλοδοξίες, παραταξιακά ή κομματικά κριτήρια».