Προχωράνε τα έργα οδοποιίας στην πόλη της Λιβαδειάς, σε Αριστοφάνους, Αισχύλου και προς το 6ο Δημοτικό

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορίας αρκετά τμήματα δρόμων στα οποία εκτελούνται έργα για διασφάλιση καλύτερης και ασφαλέστερης διέλευσης πεζών και οχημάτων.

Σε αυτά τα έργα συμπεριλαμβάνεται και ο δρόμος κοντά στην Π.Υ. που οδηγεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς κάτι που αποτελούσε χρόνιο αίτημα κατοίκων, γονέων και μαθητών.

Η μονοδρόμηση και η κατασκευή πεζοδρομίου στον συγκεκριμένο δρόμο όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στο STAR Κ.Ε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων Χρήστος Κυπραίος στοχεύει στην ασφαλή πρόσβαση παιδιών και περίοικων

« Ήταν ένα πάγιο αίτημα, η μονοδρόμηση ενός δρόμου προ 23 που οδηγεί σε ένα μεγάλο σχολείο στο 6ο Δημοτικό υλοποιείται και παράλληλα κατασκευάζονται πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές. Πιστεύω ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είμαστε έτοιμοι και ο δρόμος θα παραδοθεί για χρήση», είπε μεταξύ άλλων.

Στον ίδιο χρονικό ορίζοντα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση στη διάνοιξη της οδού Αριστοφάνους που συνδέει το ανατολικό τμήμα της πόλης με το κέντρο.

«Ανοίγουμε ένα νέο τμήμα στην οδό Αριστοφάνους που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και θα βοηθήσει επιπλέον και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάποια έκτακτη ανάγκη δίνοντας ένα ακόμα σημείο πρόσβασης ενώ θα δόση λύση και στην μεγάλη κυκλοφορία της Αισχύλου που έχει αρκετό φόρτο», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Σεπτεμβρίου έχει προβλεφθεί και η έναρξη των εργασιών για τη κατασκευή κόμβου στην οδό Αισχύλου σ’ ένα σημείο όπου τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

«Άμεσα θα ξεκινήσει και ο κόμβος στην περιοχή Αισχύλου και Χαιρώνειας – είπε ο Χ. Κυπραίος- που θα βοηθήσει την κυκλοφοριακή ρύθμιση, είμαστε στην υπογραφή της σύμβασης και άμεσα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος ώστε να πέσουν τα ασφαλτικά και να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται στο σημείο».