Αποστόλου – Χαρίτσης από τη Λαμία για τη Βοιωτία.

Κοινοποίηση στα Social Media

Τον ερχόμενο Οκτώβριο σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αρδευτικά έργα Λιβαδειάς (Β-Γ-Δ ζώνες), συνολικού κόστους ~ 7,2 εκ € όπου προβλέπεται η κατασκευή αρδευτικών με κλειστό σωληνωτό δίκτυο υπό πίεση, η οποία θα εξασφαλίζεται μέσω του αντλιοστασίου που έχει ήδη κατασκευαστεί σε προηγούμενη εργολαβία.

Επίσης ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε αναφορά σε αρδευτικά έργα στην περιοχή του Κωπαϊδικού πεδίου καθώς όπως υποστήριξε ένα “δίκτυο” αρδευτικών αποτελεί για το υπουργείο στρατηγικό στόχο μέσα από τον οποίο επιτυγχάνεται σοβαρή μείωση του κόστους άρδευσης και της απώλειας νερού.

Ήδη η μελέτη συμπληρωματικών έργων υδροδότησης του Κωπαϊδικού πεδίου του Ν. Βοιωτίας από την Υλίκη έχει περάσει ως ανειλημμένη υποχρέωση στο νέο ΠΑΑ ενώ αναμένεται πλέον η έγκριση της οριστικής τεχνικής μελέτης και η κατασκευή του έργου μπορεί να πραγματοποιηθεί σε νέα πρόσκληση που θα υπάρξει.

Στόχος-προτεραιότητα  του υπουργείου είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια  στις περιοχές του Κωπαϊδικού πεδίου όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί αναδασμός σε πρώτη φάση να υλοποιηθεί και σε δεύτερη φάση να προκριθούν έργα κλειστών αγωγών  τα οποία θα συμβάλουν στον εξορθολογισμό της άρδευσης και στη μείωση των αναγκών μεταφορά νερού από την Υλίκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας στην τοποθέτησή του στο συνέδριο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις στρεβλώσεις που επιβάλλουν μειωμένες χρηματοδοτήσεις για τη Στερεά Ελλάδα (στόχος 2), χωρίς όμως να δώσει σαφή απάντηση στο καθολικό αίτημα της Στερεάς για την ανατροπή αυτής της αδικίας.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται μέσω αυτών των στρεβλώσεων υποστήριξε απαιτούν υπερτριπλάσιους πόρους για να ξεπεραστούν.