Για εμπαιγμό καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Σκοπιμότητα αποδίδει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς στην κοινοποίηση εγκύκλιο που ερμηνεύει το άρθρο 24 του Ν.4479/2017 από την κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής αφού σύμφωνα με αυτή «η κυβέρνηση, απολύει όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους, αφήνοντας ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα τις υπηρεσίες καθαριότητας χωρίς προσωπικό μέχρι να υπογραφούν νέες συμβάσεις».

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπούρας αυτό γίνεται την στιγμή που μόλις είχε ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενώ όπς παράλληλα σημειώνει και η μισθοδοσία των εργαζόμενων συμβασιούχων από τις 7/6/2017 μέχρι τις 30/6/2017 τίθεται υπό αμφισβήτηση.

«Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας ο οποίος εξέφρασε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δ.Α.Α την 12/06/2017, να επισπεύσει την διαδικασία αποστολής αιτήματος κάλυψης υφιστάμενων αλλά και νέων οργανικών θέσεων και να προχωρήσει στη σύναψη νέων συμβάσεων για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους συμβασιούχους του Δήμου Δ.Α.Α», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους δεν σταματά. Αντιλαμβανόμαστε τις προθέσεις της κυβέρνησης και τον εμπαιγμό που δέχονται οι εργαζόμενοι από τη νέα νομοθετική  από-ρύθμιση που ψήφισε. Ο αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση των εργαζομένων συμβασιούχων συνεχίζεται».

Μετά το Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς που από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στους αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία συναντήθηκε με την δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς Ανδρέας Διαμαντόπουλος,  η Δήμαρχος όπως επισημαίνει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του «εξέφρασε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων στις 7 Ιουνίου 2017, να επισπεύσει την διαδικασία αποστολής αιτήματος κάλυψης υφιστάμενων αλλά και νέων οργανικών θέσεων και να προχωρήσει στη σύναψη νέων συμβάσεων για όλους τους εργαζομένους συμβασιούχους».