Αισιόδοξος ο Β. Κεγκέρογλου για την πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πλαίσιο των διαδικασιών για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ξεκινά σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Λιβαδειά πολιτική εκδήλωση με εκπροσώπους από το ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών.

Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει ακόμα ένα βήμα για το νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, ως ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθούν οι αρχές λειτουργίας της Συμπαράταξης, θα δοθεί το στίγμα των νέων επιλογών για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και οι κατευθύνσεις για την έξοδο από την κρίση ενώ θα παρουσιαστεί και πρόγραμμα με μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην βιώσιμη ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας.

Ο Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ξεκινήσει μία πορεία ενδυνάμωσης και με το συνέδριο στοχεύει να δώσει το πολιτικό πλαίσιο, την πολιτική ταυτότητα και ταυτόχρονα να αποφασίσει για το σχέδιο που θα οδηγήσει σε μία ισχυρή παράταξη.

«Χρειάζεται αλλαγή πολιτικών συσχετισμών προκειμένου να σπάσει το δίπολο και η πόλωση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου και συμπλήρωσε: «Απαιτείται να σταματήσει ο κατήφορος με αλλαγή πολιτικής και όχι απλή αλλαγή προσώπων. Η αλλαγή πολιτικής χρειάζεται διαμόρφωση εθνικής γραμμής και συγκεκριμένου σχεδίου για τη χώρα».

Όπως είπε η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει τις δικές πολιτικές θέσεις και το δικό της σχέδιο.

«Εμείς τοποθετούμαστε σε σχέση με το δίπολο ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση ως προοδευτική δύναμη, ανάμεσα στο δίλημμα ευρωπαϊστές ή αντιευρωπαϊστές με τους ευρωπαϊστές, στο δίπολο ανάμεσα στον εκσυγχρονισμό και τον λαϊκισμό με τον εκσυγχρονισμό και βεβαίως στο δίπολό αριστερά η δεξιά είμαστε αριστερά. Είμαστε η σύγχρονη κεντροαριστερά, έχουμε στόχο τη συγκρότηση και τη συμμαχία των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της ανανεωτικής αριστεράς, των ανθρώπων του μεταρρυθμιστικού και ριζοσπαστικού κέντρου, όλων όσων νιώθουν ότι είναι ξένοι με τον κρατισμό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την θεωρία της αγοράς που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν, έχουν εξαπατηθεί από τα Ζάππεια, έχουν εξαπατηθεί από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, φοβήθηκαν την αλήθεια που είπαμε εμείς κοιτάζοντάς τους κατάματα. Σήμερα όμως οι πολίτες αναζητούν τη λύση εκείνη που πέρα από ψευδαισθήσεις μπορεί γρήγορα να φέρει θετικά αποτελέσματα για τους ίδιους και για τη χώρα. Η λύση αυτή δεν είναι άλλη από τη διαμόρφωση συγκεκριμένης γραμμής με την οικονομική ανάκαμψη ταυτόχρονα με τη κοινωνική δικαιοσύνη».

Από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο Μιχάλης Καρχιμάκη αναφέρθηκε στις τρέχουσες  πολίτικες εξελίξεις και την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. κάνοντας μάλιστα λόγο και για σχέση της κυβέρνησης με την Καραμανλική δεξιά

«Μέσα από αυτό το συνέδριο επιδίωξη είναι να προβάλλουμε θέσεις συγκρουσιακές, να επικαιροποιήσουμε όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έμειναν στη μέση, οι οποίες έβαζαν κανόνες αλλά και ταυτόχρονα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για την αναχαίτιση και παρεμπόδιση της υποκλοπής του δημόσιου πλούτου. Ταυτόχρονα στέλνουμε και ένα μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε πλέον την κατασυκοφάντηση του χώρου και τον ανήθικο μύθο ότι η παράταξη μας πρόλαβε να καταστρέψει τη χώρα σε τρεις μήνες. Παράλληλα πρέπει να αναδείξουμε πιο έντονα και πιο συστηματικά τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων της δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τη συμμαχία του με την Καραμανλική δεξιά», είπε και κατέληξε: «Έχουμε μπροστά μας έναν δρόμο πολύ δύσκολο, ένα δρόμο αποκατάστασης αλλά και να δρόμο με νέες προτάσεις, ρεαλιστικές έναν δρόμο με θέσεις και μεταρρυθμίσεις προς όφελος της χώρας και των πολιτών».