Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Η απεργία ανεστάλη, ο αγώνας όμως για μόνιμη και σταθερή εργασία θα συνεχιστεί

Κοινοποίηση στα Social Media

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη το μεσημέρι αφού η ΕΕ δεν έλαβε απόφαση για συνέχιση της απεργίας.

Η συνεδρίαση διήρκεσε περισσότερες από 2 ώρες και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με τα αποτελέσματα της 11ήμερης απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας και των μόνιμων συναδέλφων τους, αλλά και την προοπτική συνέχισης, εν μέσω όμως καύσωνα που καθιστά τους σωρούς με τα σκουπίδια εστίες απειλής για την Δημόσια Υγεία. Έτσι άρχισε κανονικά πλέον η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς με ομόφωνη απόφαση ανέστειλε την προγραμματισμένη για χθες Έκτακτη Γενική Συνέλευση και δηλώνει ότι «θα συνεχίσει να δίνει αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της οριστικής παραμονής των «Συμβασιούχων-Παρατασιούχων» στην εργασία και της διασφάλισης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόντρα στα πολιτικά και μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα».

Αναφορικά με τον πολυήμερο αγώνα ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπούρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι δώσαμε ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα, για 11 μέρες, με αιτήματα την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Δώσαμε μία μάχη και την κερδίσαμε με τις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι πολλοί επιχείρησαν να διασπάσουν το κοινό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλοτε παραπληροφορώντας και άλλοτε εκτοξεύοντας ύβρεις και συκοφαντίες. Τους αντιμετωπίσαμε».

Παράλληλα ο Σύλλογος επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. επισημαίνοντας ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα πολλοί συμβασιούχοι με παρατάσεις θα απολυθούν αφού είναι στην διακριτική ευχέρεια των Δημάρχων το εάν θα προκηρύξουν μόνιμες προσλήψεις ενώ κανείς δεν εγγυάται πως οι νέες συμβάσεις θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Εκτιμά δεν ότι θα υπάρξουν και «φαινόμενα απλήρωτης εργασίας αφού ακόμη και σήμερα οι εργαζόμενοι παρατασιούχοι εργάζονται χωρίς την βεβαιότητα ότι θα πληρωθούν αφού η απόφαση του Ελεγκτικού  Συνεδρίου τους θεωρεί ήδη απολυμένους».

Θετικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι υπάρχει καθολική απόρριψη, απ’ όλες τις παρατάξεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή και αυτό «δημιουργεί τη βάση για την ακύρωσή της στην πράξη, αν δεν διασφαλιστούν τουλάχιστον οι θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα».

Στη συνέχεια ο Σύλλογος ζητά άμεσα από τους Δήμους Λεβαδέων και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας «την προκήρυξη θέσεων από τους ίδιους που θα καλύπτουν όχι μόνο τον αριθμό των συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, αλλά να καλύπτουν και τις πραγματικές ανάγκες που είναι πολλαπλάσιες (όπως και οι ίδιοι είχαν συνομολογήσει με τα αμέσως προηγούμενα ψηφίσματά τους)» και καταλήγει σε ανακοίνωσή του: «Ο αγώνας για την μετατροπή των συμβάσεων όσων εργάζονται με παρατάσεις εργασίας, σε αορίστου χρόνου, καθώς επίσης για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική δικαίωση».