Την θέση του για την καπιταλιστική ανάπτυξη παρουσίασε το ΚΚΕ σε πολιτική εκδήλωση της Τ.Ε. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Καπιταλιστική ανάπτυξη: ποιος ωφελείται και η θέση του ΚΚΕ», διοργάνωσε με επιτυχία και συμμετοχή η Τ.Ε. Λιβαδειάς του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο στην Κρύα.

Σκοπός της εκδήλωσης, όπως τόνισε ο γραμματέας της Τ.Ε. Γιώργος Κοτρόγιαννος, ήταν η αποκάλυψη της κυβερνητικής προπαγάνδας περί της «ανάπτυξης που έρχεται», στο όνομα της οποίας θυσιάζει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του εργαζόμενου και του συνταξιούχου, ποιος την πληρώνει και ποιος ωφελείται.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ανάπτυξη για ποιον, για το λαό ή για τα μονοπώλια; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να απασχολεί κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο», σημείωσε ο κ. Λιονής ξεκινώντας την τοποθέτηση του και ακολούθως αναφέρθηκε στα διδάγματα απ’ την καπιταλιστική ανάπτυξη στη ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας γενικότερα.

«Την τελευταία περίοδο, οι μεγάλοι όμιλοι του κλάδου μετάλλου στη περιοχή σημείωσαν έκρηξη κερδών, γιγαντώθηκαν, προχώρησαν σε μεγάλες επενδύσεις, αύξησαν τις εξαγωγές εμπορευμάτων, προχώρησαν σε στρατηγικές συμφωνίες  με μεγάλους ομίλους του εξωτερικού και  επεκτείνονται επιθετικά και στην ενέργεια. Η καπιταλιστική ανάπτυξη της περιοχής είναι πρότυπο για την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας», είπε και συμπλήρωσε: «Όμως τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι; «Κέρδισαν» καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας απ’ τα ενεργειακά και τα μεταλλευτικά έργα που προωθεί το μεγάλο κεφάλαιο στη περιοχή, «κέρδισαν» εκτίναξη των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των νέων μονάδων που τάχα προστατεύουν το περιβάλλον, αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν αυτά που παράγουν γιατί Και υπογράμμισε ότι «αυτός είναι ο χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανάπτυξης που γίνεται με στόχο το κέδρος και κριτήριο το ποσοστό του. Κέρδη για το κεφάλαιο και απώλειες για τους εργαζόμενους».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στη πραγματική διέξοδο που έχουν οι εργαζόμενοι και αποτελεί μονόδρομο λέγοντας: «Παλεύουμε για την ανάπτυξη για το λαό της εργατικής εξουσίας που με την κοινωνικοποίηση  του συνόλου συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, και τη λειτουργία τους με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, που θα αναπτύσσει την παραγωγή με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Αυτός είναι ο μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος για κάθε λαϊκό άνθρωπο. Το ΚΚΕ σήμερα καλεί όλους τους εργαζόμενους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού  κινήματος που συγκρούεται με  τον πραγματικό αντίπαλο μας, την αστική τάξη, τους μονοπωλιακούς ομίλους, το αστικό κράτος, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που τους στηρίζουν, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να ανασυντάξουν το εργατικό κίνημα και να συστρατευθούν με το κόμμα. Μέσα απ’ το μαχητικό δρόμο της απόκρουσης των νέων μέτρων, της απαίτησης ανάκτησης των απωλειών, της διεκδίκησης κάλυψης των σύγχρονων αναγκών συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την αποφασιστική αναμέτρηση που θα ανατρέψει τον σαπισμένο καπιταλισμό και θα  ρίξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο»

Στη συνέχεια το μέλος της ΤΕ Λιβαδειάς Γιώργος Πελέκης, εστίασε στις εργασιακές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί και στην ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας, ο Γιώργος Γκικόπουλος, στέλεχος της ΚΟ και Περιφερειακός Σύμβουλος στερεάς Ελλάδας, ανέδειξε το τί σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και ειδικότερα στον νομό Βοιωτίας και ο δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντας Κοτσικώνας, ανέδειξε τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στο «άρμα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης.