Μποϊκοτάζ στον αγώνα που γίνεται καταγγέλλει ο σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Όσους προσπαθούν «με ψεύδη να λασπολογήσουν και να μποϊκοτάρουν τον αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και ακόμα περισσότερο να σπείρουν το διχασμό μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Δ.Α.Α.» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς.

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλει σελίδες στο διαδίκτυο που ανώνυμα και χωρίς στοιχεία ισχυρίζονται ότι «ο σύλλογος των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας,  απεργεί α λα καρτ», ότι «η αποκομιδή πραγματοποιείται από τους ίδιους υπαλλήλους στα υπόλοιπα μέρη του Δήμου Δ.Α.Α. εκτός της Αράχοβας» και ότι είναι «υποτιθέμενη απεργία» , ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει καταγγελία από κάποιους, γενικώς και αορίστως.

«Γιατί στο Σύλλογο εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς δεν έφτασαν ποτέ τέτοιες καταγγελίες; Γιατί δεν διασταύρωσαν οι συντάκτες την «είδηση» με το Σύλλογο Εργαζομένων, ο οποίος δίνει στη δημοσιότητα όλες τις ανακοινώσεις του ακριβώς για να υπάρχει πληροφόρηση όλων των πολιτών – δημοτών σε όλες τις δημοτικές ενότητες; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν τέτοια διχαστικά δημοσιεύματα;», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Από την πρώτη μέρα με άδεια του Συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων στα νοσοκομεία, τους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο κυρίως και στον αγώνα που κάνουμε, τόσο στο Δήμο Λεβαδέων, όσο και στο Δήμο Δ.Α.Α.», σημειώνει ο Σύλλογος υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι και ο Χ.Υ.Τ.Α. Λιβαδειάς τελεί υπό κατάληψη (άρα δεν έχουν αποτεθεί απορρίμματα) και επιπλέον ότι στο Δήμο Δ.Α.Α. δεν λειτουργεί υπηρεσία καθαριότητας το Σαββατοκύριακο, άρα αν κάποιος το έχει κάνει με απορριμματοφόρα του Δήμου εκτός των άλλων είναι και ποινικό αδίκημα.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Νίκος Μπούρας και ο Γραμματέας Γιούλη Καραλη καταλήγοντας αφού κάνουν γνωστό ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του, καλούν τους εμπλεκόμενους να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

«Να σταματήσουν, να μην συκοφαντούν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  και οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση. Δεν παρασύρονται από φερέφωνα και «παπαγαλάκια» που κάθονται μια δεξιά και μια αριστερά…», τονίζουν χαρακτηριστικά.