Όμορφη και ουσιαστική η καλοκαιρινή γιορτή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε και η δεύτερη καλοκαιρινή γιορτή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς, στον προαύλιο χώρο του σχολείου στην Χαιρώνεια.

Στο ξεκίνημα έγινε από τον Διευθυντή του σχολείου Γιάννη Ηλία ένας σύντομος απολογισμός της σχολικής χρονιάς.

Ο κ Ηλίας έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα του σχολείου, στη σχολική κοινότητα, με την υποδοχή πολλών σχολείων στο χώρο του, στα 2 προγράμματα συνεκπαίδευσης, στο Πρόγραμμα «Επίσκεψη στο Λιοντάρι, στο Μουσείο και στο Αρχαίο θέατρο της Χαιρώνειας», στο καινοτόμο πρόγραμμα: «Εικονική επιχείρηση και ηλεκτρονικό κατάστημα» και στη βράβευση των μαθητών γι’ αυτό, στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας των Επιμελητηρίων, στα εργαστήρια επιχειρηματικότητας και γελοιογραφίας, στη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, στην υλοποίηση 7 προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, στη συμμετοχή στο εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής – STEM του δήμου Λεβαδέων, στη συναυλία με τον Αγάθωνα για τη δημιουργία του χώρου αισθητηριακής ολοκλήρωσης, στις παρεμβάσεις στο κτίριο για τη δημιουργία νέων γραφείων και αιθουσών, αλλά και στο προαύλιο με τη δημιουργία δύο νέων εκπαιδευτικών κήπων.

Ο απολογισμός ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες σε όσους φορείς, οργανισμούς και συμπολίτες υποστήριξαν το σχολείο και ακολούθησε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Πατρίδα μου,

το όμορφο κομμάτι της καρδιάς μου. Ένα ταξίδι στην …  Ιστορία» που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι μαθητές με το προσωπικό του σχολείου.

Στη συνέχεια μέσα, σε κλίμα συγκίνησης, έγινε η τελετή αποφοίτησης των έξι μαθητών, που ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στους οποίους εκτός από τους τίτλους σπουδών απονεμήθηκε αναμνηστικό λεύκωμα με φωτογραφίες από την φοίτησή τους στο σχολείο, το οποίο εξ ολοκλήρου επιμελήθηκε ο Δαμιανός Μωραΐτης, μπλουζάκι με όλους τους συμμαθητές και η κονκάρδα του σχολείου.

Μετά την τελετή αποφοίτησης έγιναν δύο προβολές και μία βιβλιοπαρουσίαση με ταυτόχρονη προβολή του ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book).

Το πρώτο βίντεο αφορούσε στον σχολικό εκφοβισμό – bullying και είχε τίτλο: «Μίλα – είμαστε μαζί σου», με «ηθοποιούς» μαθητές του σχολείου.

Στο δεύτερο βίντεο με τίτλο: «Σχολείο για μένα είναι …», όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου δήλωναν με μια λέξη τι σημαίνει γι’ αυτούς το σχολείο: (αγάπη, ασφάλεια, να μαθαίνω καινούργια πράγματα, φιλιά, σεβασμός κ.α.).

Την παράσταση και τις καρδιές ωστόσο, όλων των παριστάμενων στη γιορτή έκλεψε το βιβλίο που παρουσιάστηκε με τίτλο: «Το αλογάκι», ένα βιβλίο που έγραψε και ζωγράφισε η μαθήτρια του σχολείου Βασιλική, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Άννας Πάκιου, Δήμητρας Κωνσταντά και Ευγενίας Κουζμίνα ενώ την ψηφιοποίηση και την εκτύπωση έκανε ο Δ. Μωραΐτης. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς από τον κ. Βαγενά και την κ. Κεράστα.

Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς, στους οποίους από ένα σημείο και μετά συμμετείχε στο σύνολό της η σχολική κοινότητα του ΕΕΕΚ Λιβαδειάς.